IJsboerderij de Mar

Makkum

IJsboerderij de Mar maakt ambachtelijk schepijs van de biologische melk van eigen koeien. Dit ijs is o.a. te verkrijgen bij Melktap de Hemmen in Makkum en staat de foodtruck op verschillende markten in het Noorden. Wilt u ons ijs verkopen in uw boerderijw...

Gelegen tussen de Friese dorpen Makkum en Exmorra vind je ons biologisch melkveebedrijf en IJsboerderij. In de zomer van 2021 zijn wij begonnen met het maken van vers en ambachtelijk schepijs. De basis voor ons ijs is de biologische melk van onze eigen koeien. Daarnaast gebruiken wij hoogwaardige Italiaanse ingrediënten om ons ijs de perfecte smaak en structuur te geven. 

Verdeeld over 2 locaties hebben wij zo'n 180 melkkoeien die, wanneer het land het toelaat, zoveel mogelijk buiten in de wei lopen. Er wordt op het bedrijf geen kunstmest gebruikt en het medicijngebruik wordt zoveel mogelijk beperkt en alleen gebruikt wanneer dit echt noodzakelijk is voor het dierenwelzijn. Naast het zorgen voor de koeien zetten wij ons ook in voor de weidevogels en hebben wij in het land zo'n 25 hectare hiervoor ingericht. Dit land is waterrijk en bevat vele soorten grassen en kruiden. Ook wordt het land pas later in het jaar bewerkt om de jonge weidevogels de tijd te geven om veilig op te groeien.

Het ijs wordt vanaf seizoen 2024 niet meer aan huis verkocht. Ons ijs is te koop bij Melktap de Hemmen en in onze foodtruck op verschillende markten. Op onze website worden de markten en evenementen waar wij staan dit jaar regelmatig bijgewerkt. Organiseert u zelf een leuke markt of evenement? Wij komen graag met onze gezellige ijskar staan. Of heeft u misschien een boerderijwinkel, camping of ander verkooppunt waar u het assortiment graag zou uitbreiden met ijs? Neem gerust contact op, wie weet kunnen we elkaar helpen.


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.