UNESCO Werelderfgoed | Camperroute

(224.0 km)
Download route


UNESCO Werelderfgoed in Friesland. Bezoek vier werelderfgoederen in vier dagen. 

Als je van vrijheid en reizen houdt dan is de kans groot dat je graag op pad gaat met een camper. De onafhankelijkheid en het knusse gevoel van je huis meenemen de weg op, is uniek voor camperen. En juist daardoor kan je het hele jaar eropuit trekken. Ook voor een korte vakantie dicht bij huis. Friesland nodigt je uit om de Unesco Werelderfgoedroute te ontdekken. In een paar dagen rij je langs de unieke locaties en gebieden in het noorden van Nederland, zo heb je voldoende tijd om je camper te parkeren en bezoek te brengen aan bijzondere erfgoederen in de omgeving. 

Ontdek hier alle camperplaatsen & laat je inspireren door deze blog om andere erfgoederen langs de route te bezoeken.

Dit ga je zien

1

Ir. D.F. Woudagemaal

UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal, Magistrale beleving van stoom, architectuur en water. Het Woudagemaal in Lemmer is het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld.

Ir. D.F. Woudagemaal
2

UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee bij Zurich

Achter je ligt het kleine Zurich beschut aan de voet van de zeedijk, vóór je zie je Nederlands grootste UNESCO Werelderfgoed, de Waddenzee. Twee keer per etmaal klotst het water hier tegen de dijk en twee keer per etmaal trekt het zich ver terug.

UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee bij Zurich
3

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Aan het plafond van de woonkamer van een prachtig grachtenhuis in Franeker bevindt zich UNESCO Werelderfgoed én het oudste nog werkende planetarium ter wereld.

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium
4

Leeuwarden (Ljouwert)

Leeuwarden is de trotse hoofdstad van Fryslân. Een prachtige stad met veel historie die vroeger aan de Middelzee lag.  

Leeuwarden (Ljouwert) Leeuwarden fontein
5

Koloniën van Weldadigheid

De Koloniën van Weldadigheid zijn bijzondere systematische zelfvoorzienende agrarische nederzettingen, die naast Veenhuizen ook te vinden zijn in de nabijgelegen dorpen Frederiksoord, Wilhelminaoord...

Koloniën van Weldadigheid

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.