Activiteiten op Ameland

Je gaat tijd te kort komen op Ameland. Reken daar maar op. Er zijn zoveel leuke activiteiten op Ameland, het wordt moeilijk kiezen. Wandelen is sowieso een heerlijke manier om het eiland te ontdekken. De vele wandelpaden slingeren door de kwelders, langs het wad, door het dorp, naar de duinen en het strand. Staatsbosbeheer heeft verschillende mooie routes uitgezet. Omdat de natuur zo veelzijdig is op het eiland, heeft ieder seizoen zijn charme.

Ben je liever op een andere manier actief op Ameland? Er zijn nog ontzettend veel activiteiten op Ameland waaruit je kunt kiezen. Ga Kite- en golfsurfen, fietsen, tennissen, squashen, golfen, bowlen, paardrijden, fitnessen, zwemmen, vissen, strandzeilen of raften.

Activiteiten op Ameland voor de waaghalzen

Zoek je een grotere uitdaging, dan is parachutespringen misschien iets voor jou. Bij Paracentrum Ameland kun je een tandemsprong maken. Op een hoogte van 9000 voet spring je samen met je tandemmaster uit het vliegtuig. Je valt 30 seconden lang met een snelheid van 200 km naar beneden, tot de parachute zich opent. Dan zweef je als een veertje naar beneden. Ze zeggen dat een skydive een van de mooiste ervaringen van je leven is.

Je kunt trouwens ook gaan varen, want er zijn vele boottochten. Monster aan voor een robbentocht, zeil met een platbodem het wad op of ga een dag vissen. Ben je nieuwsgierig naar een ander Waddeneiland, hop dan in juli of augustus een dagje naar Terschelling of Schiermonnikoog.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.