Vlieland

Vlieland is het ultieme eiland om te onthaasten. Maar dat is heel goed te combineren met tal van activiteiten op Vlieland. Door buiten te zijn en je fysiek in te spannen, kom je vanzelf meer in het moment. De wind en de ruimte ruimen je hoofd op. Actief op Vlieland: kies de activiteiten die je leuk vindt en verleg je grens eens even als je durft.

Op Vlieland kun je heerlijk fietsen, wandelen, hardlopen en zwemmen (als het water op temperatuur is). In het weekend kun je met een grote strandtruck, de Vliehorsexpress, naar de Vliehors rijden om daar de totale leegte te ervaren. Ze noemen het de Sahara van het Noorden. Misschien droom je ervan om op een IJslander of ander paard over het strand te draven. Dat kan hier dus. En staat er een straf windje, ga dan kitesurfen. Of durf je het misschien aan om met een blokart over het strand te zeilen? Je hebt vast geen idee hoe hard je met zo’n driewieler buggy kunt gaan…

Wil je wat opsteken over de natuur op Vlieland? Bezoekerscentrum 'De Noordwester' organiseert het hele jaar door verschillende soorten excursies, bijvoorbeeld door natuurgebied de Kroonspolders. Je kunt ook met de boswachter en een boot het wad op gaan. Onderweg ga je van boord om met een garnalennetje zeedieren te vangen of pieren te steken met een piervork. Zelfs ’s nachts zijn er excursies: beleef Vlieland bij nacht en tel hoeveel vallende sterren je ziet.

Andere activiteiten op Vlieland?

Ga midgetgolfen, tennissen of sportvissen, surfen, kanoën, strandzeilen, handboogschieten, wildwatervaren of vliegeren. Als je nieuwsgierig bent naar hoe het op een ander eiland is, scheep je in en hop een dagje naar Texel of Terschelling.

Kijk ook eens bij:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.