Dag van het Wad | Zaterdag 29 juni

15 jaar = 15 locaties

Omdat Unesco Werelderfgoed Waddenzee een mooie leeftijd van 15 jaar mag bereiken, pakken we uit en vieren we dit op 15 locaties. Deze locaties zijn verdeeld over het hele Waddengebied. Je kan ontbijten op de dijk langs de Waddenkust van Den Helder tot Termunterzijl, maar natuurlijk ook op de Waddeneilanden. De exacte locaties van het ontbijt ontdek je via de onderstaande knop. Na afloop nemen de gidsen van de Waddenvereniging je mee op pad voor een excursie in het gebied, afhankelijk van het getij en de locatie. 

Lekker lokaal verjaardagsontbijt

Lokale producten zijn niet alleen hartstikke lekker, maar ook erg duurzaam. Een eitje van de boer om de hoek, brood van graan uit de Graanrepubliek of cranberryjam van Terschelling legt een kortere afstand af van producent naar bord. Dit betekent dat er minder transport nodig is en daarom ook minder verpakkingsmaterialen en koeling. Afgezien van dat steun je ook nog eens de lokale economie en is het gewoon smullen geblazen: win-win situatie toch?

Kan je niet wachten tot de Dag van het Wad en wil je zelf aan de slag met streekproducten uit het Waddengebied? Er staan genoeg lekkere recepten klaar. Ideeën voor het ontbijt, maar ook voor het avondeten of gewoon wanneer je er zin in hebt.

Ontdek meer

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.