Dag van het Wad

In 2009 heeft UNESCO de Waddenzee tot Werelderfgoed uitgeroepen! Om deze bijzondere status te 'vieren' is de Dag van het Wad in het leven geroepen. We staan dan stil bij de bijzonderheid van het gebied, we willen je laten kennismaken met de Waddenzee en brengen de kwetsbaarheid onder de aandacht.

Activiteiten in het Waddengebied

In het hele Nederlandse Waddengebied, zowel op de eilanden als het vaste land, is er een grote verscheidenheid aan activiteiten. Tijdens de Dag van het Wad kun je als bezoeker via uiteenlopende evenementen kennis maken met de Waddenzee. Musea zetten de deuren open bijzondere vondsten, jutters die spannende verhalen vertellen, wadlopen met een gids of misschien wel slapen onder de sterrenhemel aan de dijk.

Ben jij ondernemer en organiseer jij zelf zulke gave activiteiten?

Informatie voor ondernemers

Voel je vrij op de Wadden

Beleef de nazomer in het waddengebied. Het gehele gebied zit boordevol leuke activiteiten. Activiteiten die je zelf kunt doen, gezellig met z'n tweetjes óf met het hele gezin. Om te ontdekken, om te verwonderen en vooral: om te genieten. Want hét gevoel van vrijheid ervaar je pas echt op de Wadden.

Heb jij al activiteiten uit het Waddengebied op je bucketlist staan? Laat je op deze pagina inspireren.

Voel je vrij op de Wadden

Een impressie van de editie in 2019

Unesco Werelderfgoed

De Waddenzee is dit jaar 12 jaar UNESCO Werelderfgoed! Elk werelderfgoed is voor alle mensen ter wereld van uitzonderlijke waarde en daarmee uniek en onvervangbaar. Over de hele wereld zijn plekken van uitzonderlijke betekenis, die daarom beschermd moeten worden.

De Waddenzee is vanwege drie redenen uitgeroepen tot Werelderfgoed. Wil je lezen waarom? Klik dan hier. Op deze pagina kun je ook het ontstaan van UNESCO Werelderfgoed in een video bekijken.

Ontstaan UNESCO Werelderfgoed