Dag van het Wad

In 2009 heeft UNESCO de Waddenzee tot Werelderfgoed uitgeroepen. Op 25 juni, tijdens Dag van het Wad, vieren we ieder jaar de verjaardag van deze bijzondere status. We staan dan stil bij hoe bijzonder dit gebied is, laten je kennismaken met de Waddenzee en brengen de kwetsbaarheid onder de aandacht. Tijdens Dag van het Wad ontdek je door middal van voorproefjes de activiteiten in het gebied.

Impressie Dag van het Wad 2021

Voel je vrij op de Wadden

Heb je genoten van de voorproefjes tijdens Dag van het Wad? Beleef ook de (na)zomer in het waddengebied. Het gehele gebied zit boordevol leuke activiteiten. Activiteiten die je zelf kunt doen, gezellig met z'n tweetjes óf met het hele gezin. Om te ontdekken, om te verwonderen en vooral: om te genieten. Want hét gevoel van vrijheid ervaar je pas echt op de Wadden.

Heb jij al activiteiten uit het waddengebied op je bucketlist staan? Laat je op deze pagina inspireren.

Voel je vrij op de Wadden

Unesco Werelderfgoed

Afgelopen jaar vierde we alweer dat de Waddenzee 12 jaar UNESCO Werelderfgoed is. Elk werelderfgoed is voor alle mensen ter wereld van uitzonderlijke waarde en daarmee uniek en onvervangbaar. Over de hele wereld zijn plekken van uitzonderlijke betekenis, die daarom beschermd moeten worden.

De Waddenzee is vanwege drie redenen uitgeroepen tot Werelderfgoed. Wil je lezen waarom? En ben je benieuwd naar het ontstaan van UNESCO Werelderfgoed? Klik dan op onderstaande button.

 

Ontstaan UNESCO Werelderfgoed

Beleef de nacht in het waddengebied

Nergens ervaar je de duisternis zo puur als in het waddengebied. In het laatste ongerepte stukje natuur van Nederland wordt het pas écht donker. Of je nou op de Waddeneilanden bent of langs de Waddenkust. Bij helder weer kun je de Melkweg of zelfs het Noorderlicht duidelijk zien. Veel ondernemers in het waddengebied maken deze duisternis beleefbaar, speciaal voor jou. Met unieke ervaringen die niet mogen ontbreken op je bucketlist.

Donkerte van de Wadden