Dag van het Wad

Dagprogramma 2022

Dit jaar vieren we onze dertiende verjaardag dus op zaterdag 25 juni. In tegenstelling tot voorgaande jaren, doen we het nu iets anders. Op drie hoofdlocaties laten we jou - samen met ondernemers uit het waddengebied -  de brede variatie van het gebied zien. Dat doen we met een gratis dagvullend programma. Van voordrachten van dichters (van ons project Ode aan het landschap) tot aan schelpen schilderen en kunstobjecten maken van gejut afval. 

Tickets halen is niet nodig. Je kunt gewoon gratis langskomen! Vier jij met ons mee? 

 • Noord-Holland

  Wieringer Eilandmuseum Jan Lont in Hippolytushoef

  Noord-Holland
 • Friesland

  De Aerden Plaats in Oude Bildtzijl

  Friesland
 • Groningen

  Activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog

  Groningen

Bezoekersinformatie

Op 25 juni is de Dag van het Wad. We vieren op deze mooie dag dat de Waddenzee 13 jaar geleden uitgeroepen werd tot Unesco Wereldergoed. Dit doen we graag met jou. Waar moet je precies zijn? Hoe kom je er? En wat is er allemaal te doen? Op deze pagina vind je allerlei praktische informatie over de Dag van het Wad.

Lees meer

Voel je vrij op de Wadden

Heb je genoten van de activiteiten tijdens Dag van het Wad? Beleef ook de (na)zomer in het waddengebied. Het gehele gebied zit boordevol leuke activiteiten. Activiteiten die je zelf kunt doen, gezellig met z'n tweetjes óf met het hele gezin. Om te ontdekken, om te verwonderen en vooral: om te genieten. Want hét gevoel van vrijheid ervaar je pas echt op de Wadden.

Heb jij al activiteiten uit het waddengebied op je bucketlist staan? Laat je op deze pagina inspireren.

Voel je vrij op de Wadden

Unesco Werelderfgoed

Afgelopen jaar vierde we alweer dat de Waddenzee 12 jaar UNESCO Werelderfgoed is. Elk werelderfgoed is voor alle mensen ter wereld van uitzonderlijke waarde en daarmee uniek en onvervangbaar. Over de hele wereld zijn plekken van uitzonderlijke betekenis, die daarom beschermd moeten worden.

De Waddenzee is vanwege drie redenen uitgeroepen tot Werelderfgoed. Wil je lezen waarom? En ben je benieuwd naar het ontstaan van UNESCO Werelderfgoed? Klik dan op onderstaande button.

 

Ontstaan UNESCO Werelderfgoed

Sustainable Development Goals (SDG’s)

Met de Dag van het Wad sluiten we aan op de SDG's. Doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De doelen Leven in het water en Leven op het land staan centraal tijdens de Dag van het Wad. 

Meer informatie

Beleef de nacht in het waddengebied

Nergens ervaar je de duisternis zo puur als in het waddengebied. In het laatste ongerepte stukje natuur van Nederland wordt het pas écht donker. Of je nou op de Waddeneilanden bent of langs de Waddenkust. Bij helder weer kun je de Melkweg of zelfs het Noorderlicht duidelijk zien. Veel ondernemers in het waddengebied maken deze duisternis beleefbaar, speciaal voor jou. Met unieke ervaringen die niet mogen ontbreken op je bucketlist.

Donkerte van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.