Dag van het Wad

Hiep, hiep, hoera! Ieder jaar vieren we de verjaardag van de Waddenzee. In 2022 is het dertien jaar geleden dat UNESCO ons mooie gebied uitriep tot Werelderfgoed. Traditiegetrouw vierden we dit op de laatste zaterdag van juni tijdens de Dag van het Wad. Op 25 juni stonden we stil bij hoe bijzonder dit gebied is, lieten we de bezoekers kennismaken met de Waddenzee en brachten we de kwetsbaarheid onder de aandacht.

In 2023 wordt de Dag van het Wad op zaterdag 24 juni gevierd. Noteer 'm alvast in je agenda! 

Voel je vrij op de Wadden

Heb je genoten van de activiteiten tijdens Dag van het Wad? Beleef ook de (na)zomer in het waddengebied. Het gehele gebied zit boordevol leuke activiteiten. Activiteiten die je zelf kunt doen, gezellig met z'n tweetjes óf met het hele gezin. Om te ontdekken, om te verwonderen en vooral: om te genieten. Want hét gevoel van vrijheid ervaar je pas echt op de Wadden.

Heb jij al activiteiten uit het waddengebied op je bucketlist staan? Laat je op deze pagina inspireren.

Voel je vrij op de Wadden

Unesco Werelderfgoed

Afgelopen jaar vierden we alweer dat de Waddenzee 12 jaar UNESCO Werelderfgoed is. Elk werelderfgoed is voor alle mensen ter wereld van uitzonderlijke waarde en daarmee uniek en onvervangbaar. Over de hele wereld zijn plekken van uitzonderlijke betekenis, die daarom beschermd moeten worden.

De Waddenzee is vanwege drie redenen uitgeroepen tot Werelderfgoed. Wil je lezen waarom? En ben je benieuwd naar het ontstaan van UNESCO Werelderfgoed? Klik dan op onderstaande button.

 

Ontstaan UNESCO Werelderfgoed

Sustainable Development Goals (SDG’s)

Met de Dag van het Wad sluiten we aan op de SDG's. Doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De doelen Leven in het water en Leven op het land staan centraal tijdens de Dag van het Wad. 

Meer informatie

Beleef de nacht in het waddengebied

Nergens ervaar je de duisternis zo puur als in het waddengebied. In het laatste ongerepte stukje natuur van Nederland wordt het pas écht donker. Of je nou op de Waddeneilanden bent of langs de Waddenkust. Bij helder weer kun je de Melkweg of zelfs het Noorderlicht duidelijk zien. Veel ondernemers in het waddengebied maken deze duisternis beleefbaar, speciaal voor jou. Met unieke ervaringen die niet mogen ontbreken op je bucketlist.

Donkerte van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.