Dag van het Wad

In 2009 heeft UNESCO de Waddenzee tot Werelderfgoed uitgeroepen. Tijdens Dag van het Wad vieren we alweer de 12de verjaardag van deze bijzondere status. We staan dan stil bij hoe bijzonder dit gebied is, we laten je kennismaken met de Waddenzee en brengen de kwetsbaarheid onder de aandacht. Ontdek tijdens Dag van het Wad de activiteiten in het gebied door middel van routes en voorproefjes.

Routes en activiteiten

Tijdens de Dag van het Wad bieden we een aantal fiets- en autoroutes aan en kun je via voorproefjes op bestaande activiteiten kennis maken met de Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Ervaar hoe het is om met je voeten in het slik te staan, proef tijdens een mini proeverij één van de waddengerechten of bekijk een museum via een kijkdoos. Kom jij genieten van de voorproefjes waarbij je het echte waddengevoel ontdekt? En kom je later in het seizoen nog eens terug om de gehele activiteit te beleven?

 

Beleef de routes - Ontdek het Waddengebied door middel van fiets- en autoroutes

  • Routes in Groningen

  • Routes in Friesland

  • Routes in Noord-Holland

Nacht van het Wad

De Dag van het Wad gaat 's nachts over in Nacht van het Wad. De Nacht van het Wad vindt vier keer per jaar plaats rond de wisseling van de seizoenen, wanneer bijzondere sterren of planeten te zien zijn.

Tijdens de Nacht van het Wad kun je op verschillende locaties meedoen aan activiteiten om de duisternis te beleven. Denk bijvoorbeeld aan nachtarrangementen, zoals met een schip droogvallen op het Wad, dineren bij kaarslicht, nachtexcursies, een workshop nachtfotografie en een ‘Night tea’ in een theetuin.

Donkerte van de Wadden

Impressie Dag van het Wad 2019

Voel je vrij op de Wadden

Heb je genoten van de voorproefjes tijdens Dag van het Wad? Beleef ook de (na)zomer in het waddengebied. Het gehele gebied zit boordevol leuke activiteiten. Activiteiten die je zelf kunt doen, gezellig met z'n tweetjes óf met het hele gezin. Om te ontdekken, om te verwonderen en vooral: om te genieten. Want hét gevoel van vrijheid ervaar je pas echt op de Wadden.

Heb jij al activiteiten uit het waddengebied op je bucketlist staan? Laat je op deze pagina inspireren.

Voel je vrij op de Wadden

Unesco Werelderfgoed

De Waddenzee is dit jaar 12 jaar UNESCO Werelderfgoed. Elk werelderfgoed is voor alle mensen ter wereld van uitzonderlijke waarde en daarmee uniek en onvervangbaar. Over de hele wereld zijn plekken van uitzonderlijke betekenis, die daarom beschermd moeten worden.

De Waddenzee is vanwege drie redenen uitgeroepen tot Werelderfgoed. Wil je lezen waarom? En ben je benieuwd naar het ontstaan van UNESCO Werelderfgoed? Klik dan op onderstaande button.

 

Ontstaan UNESCO Werelderfgoed

Meer voor ondernemers - Dag van het Wad 2021

  • Informatie voor ondernemers

    Ontdek Dag van het Wad als ondernemer. 

  • Aanmeldformulier voorproefjes

    Meld een voorproefje van jouw bestaande activiteit aan.