Dagprogramma Groningen

Dit jaar vieren we onze dertiende verjaardag op zaterdag 25 juni. Op drie hoofdlocaties laten we jou - samen met ondernemers uit het waddengebied -  de brede variatie van het gebied zien. Dat doen we met een gratis dagvullend programma. Ontdek wat er te doen is tijdens Dag van het Wad in Groningen bij Activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog. Of bezoek één van de activiteiten op locatie van ondernemers in ons gebied en vier daar het feestje mee.

* Het programma wordt regelmatig met mooie activiteiten aangevuld. Tijden zijn onder voorbehoud.

10 uur

Opening en huldiging 'Ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed'

9.00 - 12.30 & 13.00 - 17.30

Battlefield tour
Tijdens deze bustour volg je de opmarsroute van de Canadezen van Lauwersoog naar Delfzijl. Bij de dijk van Delfzijl hebben de Duitsers zich tot het laatst verdedigd in april en mei 1945. Zowel in de bus als op verschillende plaatsen rond Delfzijl geeft een deskundige gids uitleg over de gebeurtenissen in april 1945 en toont u de sporen van deze gevechten die na 77 jaar nog steeds te zien zijn.

10.00 - 15.00

Workshop Jutvogel maken
Knutsel een vrolijke vogel van aangespoeld plastic en help tegelijkertijd mee aan een schoner Waddengebied. Aangeboden door Zeehondencentrum Pieterburen en Jutvogel.

11.00 - 16.00

Kleine proeverijen van de Smaak van de Wadden
Proef allerlei lekkers uit het Waddengebied en ontdek de echte Smaak van de Wadden. 

11.00 - 17.00

Bosbingo
Doe mee met de bosbingo en loop een zelf uit te kiezen paaltjesroute door het Lauwersmeer. Onderweg kom je allerlei dingen tegen die misschien wel op jouw bingokaart staan.

10.45 & 13.00

Optreden van dichter en schrijver Dien L. de Boer
Zij bracht eerder een Ode aan het Landschap, een ode aan de Noordkaap. Laat je meenemen in de verhalen over haar liefde voor het noordelijke kustgebied en luister naar haar poëzie.

11.00 - 17.00

Waterbeestjes
Ga met een schepnet waterbeestjes vissen in de speelvijver. Weet je niet welke naam bij het waterbeestje hoort? Gebruik dan de zoekkaart. Na afloop zet je de beestjes weer terug in de vijver.            

09.00 - 17.30 uur

09.00 - 17.30 uur

De Kraak
Duik onder in een betoverende wereld vol verhalen. De Kraak, een mythische reuzenoctopus, leidt je rond. Tijdens de Dag van het Wad krijg je via twee kijkkasten een exclusief voorproefje van deze bijzondere ervaring. 

En nog meer

En nog meer

* Het programma wordt regelmatig met mooie activiteiten aangevuld. Tijden zijn onder voorbehoud.

Kom naar Activiteitencentrum het Lauwersnest in Lauwersoog en vier met ons de Dag van het Wad.
Of bezoek één van de activiteiten op locatie van ondernemers in ons gebied en vier daar het feestje mee.

11.00 - 17.00 uur

Vogelbeleefpad
Nationaal Park Lauwersmeer is een prachtige plek om van vogels te genieten. Speciaal voor kinderen van 6 – 12 jaar hebben we bij Activiteitencentrum Lauwersnest het Vogelbeleefpad. Hou je ogen en oren goed open en ga op zoek naar 8 nestkasten, alwaar je de opdrachten uit het boekje kunt doen. 

Bezoekersinformatie

Op 25 juni is de Dag van het Wad. We vieren op deze mooie dag dat de Waddenzee 13 jaar geleden uitgeroepen werd tot Unesco Wereldergoed. Dit doen we graag met jou. Waar moet je precies zijn? Hoe kom je er? En wat is er allemaal te doen? Op deze pagina vind je allerlei praktische informatie over de Dag van het Wad.

Meer informatie

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.