Bezoekersinformatie Dag van het Wad

Op 25 juni is de Dag van het Wad. We vieren op deze mooie dag dat de Waddenzee 13 jaar geleden uitgeroepen werd tot Unesco Wereldergoed. Dit doen we graag met jou. Waar moet je precies zijn? Hoe kom je er? En wat is er allemaal te doen? Op deze pagina vind je allerlei praktische informatie over de Dag van het Wad. Alsnog vragen? Neem gerust contact met ons op via info@visitwadden.nl.

Tickets

We vieren de Dag van het Wad graag met alle liefhebbers van het Waddengebied. Daarom is het niet nodig om een ticket te kopen. Kom gewoon gezellig aanwaaien op een van de hoofdlocaties. Misschien krijg je wel helemaal de geest en rijd je zo door naar de volgende locatie. Of bezoek ondernemers in het gehele Waddengebied en ontdek de verschillende activiteiten

Aanmelden activiteiten

Voor een paar activiteiten is vooraf aanmelden noodzakelijk.

  • In Noord-Holland kun je je aanmelden voor de workshop smartphone fotografie door Gerda Venema via info@trans4mate.nl.
  • Voor de Waddenmars, waarbij je in gesprek gaat met bewoners van Wieringen kun je je aanmelden via info@museumjanlont.nl.
  • In Groningen kun je je aanmelden voor de battlefield tour. Tijdens deze bustour volg je de opmarsroute van de Canadezen van Lauwersoog naar Delfzijl. Voor deze tour kun je je hier aanmelden. 

Meer informatie over deze activiteiten vind je op de activiteiten pagina. 

Vervoer

De locaties van de Dag van het Wad zijn goed bereikbaar. Met het openbaar vervoer maak je soms een omweg, zo ontdek je de mooie plekken van het waddengebied. Plan je route via 9292.nl. Voor een nog leukere beleving pak je de fiets. Je kunt natuurlijk ook met de auto gaan. Plan hiervoor je route via Google Maps.

Wieringer Eilandmuseum Jan Lont

Aerden Plaats

Activiteitencentrum Lauwersnest

Parkeren

Bij de drie locaties is er voldoende parkeergelegenheid. Tegenover het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont is een ruime parkeerplaats. Kom je naar de Aerden Plaats in Oude Bildtzijl? Dan voer je Keuningstreek 4 in op je navigatie. Bij het Activiteitencentrum Lauwersnest is voldoende parkeergelegenheid. Volg hiervoor de bordjes naar De Rug 1 in Lauwersoog.

Activiteiten

Op drie hoofdlocaties laten we jou - samen met ondernemers uit het waddengebied -  de brede variatie van het gebied zien. Dat doen we met een gratis dagvullend programma. 

Dagprogramma Noord-Holland

Dagprogramma Friesland 

Dagprogramma Groningen

Ook in de rest van het Waddengebied zetten ondernemers hun deuren open en organiseren verschillende activiteiten rondom de Dag van het Wad. We hebben alle activiteiten op een rijtje gezet. Deze kun je hier bekijken. 

Contact

Heb je vragen over de Dag van het Wad? Mail dan naar info@visitwadden.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.