IJsboerderij de Mar

Makkum

Bij IJsboerderij de Mar vind je vers en ambachtelijk schepijs van de biologische melk van eigen koeien. We zijn niet altijd thuis open, check de actuele openingstijden op onze website voor je bezoek.

Gelegen tussen de Friese dorpen Makkum en Exmorra vind je ons biologisch melkveebedrijf en IJsboerderij. In de zomer van 2021 zijn wij begonnen met het maken van vers en ambachtelijk schepijs. De basis voor ons ijs is de biologische melk van onze eigen koeien. Daarnaast gebruiken wij hoogwaardige Italiaanse ingrediënten om ons ijs de perfecte smaak en structuur te geven. 

Verdeeld over 2 locaties hebben wij zo'n 180 melkkoeien die, wanneer het land het toelaat, zoveel mogelijk buiten in de wei lopen. Er wordt op het bedrijf geen kunstmest gebruikt en het medicijngebruik wordt zoveel mogelijk beperkt en alleen gebruikt wanneer dit echt noodzakelijk is voor het dierenwelzijn. Naast het zorgen voor de koeien zetten wij ons ook in voor de weidevogels en hebben wij in het land zo'n 25 hectare hiervoor ingericht. Dit land is waterrijk en bevat vele soorten grassen en kruiden. Ook wordt het land pas later in het jaar bewerkt om de jonge weidevogels de tijd te geven om veilig op te groeien.


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.