Ontdek Natuurlijk SchiermonnikoogHet startpunt van deze route ligt middenin het centrum van Schiermonnikoog bij de VVV. Vanuit hier fiets je langs de bezienswaardigheden de Walviskaken, het standbeeld de Schiere Monnik en de eilandershuisjes aan de Langestreek. Vervolgens fiets je de rustige natuur van het eiland in. Vanaf iets hoger gelegen duinen kun je prachtig uitkijken over het eiland en de Wadden. Verder kom je langs het Bunkermuseum Schlei en de Bunker Wassermann. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van het eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een andere bezienswaardigheid op deze route is de Noordertoren. Deze vuurtoren zie je al van ver in het landschap verschijnen. Deze toren fungeert nog steeds als lichtbaken.
Vervolgens fiets je langs de …

Het startpunt van deze route ligt middenin het centrum van Schiermonnikoog bij de VVV. Vanuit hier fiets je langs de bezienswaardigheden de Walviskaken, het standbeeld de Schiere Monnik en de eilandershuisjes aan de Langestreek. Vervolgens fiets je de rustige natuur van het eiland in. Vanaf iets hoger gelegen duinen kun je prachtig uitkijken over het eiland en de Wadden. Verder kom je langs het Bunkermuseum Schlei en de Bunker Wassermann. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van het eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een andere bezienswaardigheid op deze route is de Noordertoren. Deze vuurtoren zie je al van ver in het landschap verschijnen. Deze toren fungeert nog steeds als lichtbaken.
Vervolgens fiets je langs de Westerplas terug naar het centrum van Schiermonnikoog. Houd je van vogels spotten? Maak dan gebruik van de vogelkijkhut bij de Westerplas en speur het water af naar bijzondere vogelsoorten zonder ze te storen in hun bezigheden.
Neem op het laatste stukje van de route plaats op de Bank van Banck en rust even uit. Deze bank is gebouwd op de favoriete plek op de dijk van mr. J.E. Banck. Hij was de eigenaar van het eiland tussen 1859 en 1878 en hij liet deze dijk bouwen om het dorpje te beschermen tegen de woeste zee.

Dit ga je zien

Startpunt: Reeweg 5
9166 PW Schiermonnikoog
1

Restaurant Noorderlicht

Sinds 26 maart 2016 bestaat restaurant het Noorderlicht op Schiermonnikoog en proberen wij alle gasten zich welkom te laten voelen, of u van vis of vlees houd of veganistisch of vegetarisch eet, of als u allergenen heeft. Bij ons kan dat allemaal.

Restaurant Noorderlicht
2

Restaurant Ambrosijn

Wil je genieten van culinaire gerechten van lokale producten? Bij Restaurant Ambrosijn worden die op bijzondere wijze bereid en geserveerd.

Restaurant Ambrosijn
3

Brasserie om de Noord

De dag starten met een heerlijk ontbijt, op het terras een kopje koffie met eigengemaakte appeltaart, lekker lunchen of dineren, het kan allemaal bij Brasserie Om de Noord. Dit allemaal in een ongedwongen sfeer met producten van de beste kwaliteit.

Brasserie om de Noord
4

De Marlijn

Op de Noordelijkste strandlocatie is het heerlijk toeven. Voor uw kopje koffie of drankje, borrelhap of lunch en in het hoogseizoen ook voor uw diner. daarnaast bieden wij uitgebreide mogelijkheden voor gezelschappen, feestjes, builoften e.d.

De Marlijn
5

De Berkenplas

Op slechts 5 minuten fietsen vanuit het dorp vindt u drink- en eethuis de Berkenplas. Dit restaurant ligt te midden van de natuur aan een zoetwater recreatieplas (met goed zwemwater) met speelstrand en omringd door bos en duin.

De Berkenplas
6

Ingerichte tenten op Seedune

Kamperen, zonder te sjouwen met al uw eigen kampeerspullen? Dat kan op Camping Seedune in een ingerichte boogtent of Pyramidetent.

Ingerichte tenten op Seedune
7

Vliegeren en blokarten

Op Schiermonnikoog op het activiteitenstrand bij Paal 3, kunt u naar hartenlust onder andere vliegeren en blokarten. Voor elke leeftijd heel veel fun!

Vliegeren en blokarten
8

Marina aan 't Wad

Restaurant Marina aan 't Wad ligt op een prachtige terp met uitzicht over het wad en de jachthaven van Schiermonnikoog. Een prachtige plek met fantastische uitzicht om even te genieten van het eiland.

Marina aan 't Wad
9

De boerderijen van Schiermonnikoog

Op verschillende plekken op Schiermonnikoog zijn groepsaccommodaties te vinden. Van een kampeerboerderij tot een oude verbouwde school, elke accommodatie heeft zijn eigen charme en zal uw verblijf op Schiermonnikoog aangenaam maken.

De boerderijen van Schiermonnikoog
Eindpunt: Reeweg 5
Schiermonnikoog

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.