Mini-trektocht Noord-Holland - Etappe 3"Vanaf Van Ewijcksluis loop ik acht kilometer over de dijk langs het Amstelmeer. Links ligt een uitgestrekte watervlakte vol vogels."

Dit is de derde etappe van de mini-trektocht van Paulien van Outdoor Inspiratie door de kop van Noord-Holland. Deze 20 kilometer tellende wandeltocht brengt je van Van Ewijcksluis naar Den Oever.

Deze route is onderdeel van de microavonturen in Noord-Holland van Paulien van der Werf van Outdoor Inspiratie. Kijk op visitwadden.nl/paulieninnoordholland voor het hele verhaal en alle routes!

Dit ga je zien

Startpunt: Sluisweg
1761 Van Ewijcksluis
1

Van Ewijcksluis

Thuiskomen in een oase van rust ruimte en gastvrijheid. Van Ewijcksluis is klein dorpje in de gemeente Hollands Kroon in de Kop van Noord-Holland. Direct gelegen aan het Lage Oude Veer ligt Hotel-Pension 'Van Ewijcksluis'. Dé ideale verblijfplaats voor iedereen die houdt van genieten.

Van Ewijcksluis
2

B&B Hart van Hippo

Het klopt, het bonst, het is gul, van goud, klein, maar ook groots. Het Hart van Hippo. De gloednieuwe Bed and Breakfast in hartje centrum Hippolytushoef met restaurants en winkels op loopafstand. De kamers zijn rustig gelegen aan het Groene Hart van Hippolytushoef op het voormalig Zuiderzee eiland Wieringen. De markante boerderij uit 1926 heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan. Maar het hart is nooit verloren gegaan uit deze authentieke stolp. In het voorhuis wonen de bewoners zelf, het achterhuis is voor de gasten. De stolp heeft 2 luxe ruime kamers, elk met eigen badkamer.

B&B Hart van Hippo
3

Eeterij Ongder de Kukel

Welkom bij Restaurant Eeterij Ongder de Kukel. Zodra je hier binnenstapt voel je het meteen... Dit is een plek waar je je thuis voelt... en zeker nog 'ns terugkomt! Ongder de Kukel is heerlijk uitgebreid dineren met familie, vrienden of collega's. U bent van harte welkom. De uitbaters Berber de Lange en Henry Heutink zullen u gastvrij ontvangen in dit sfeervolle restaurant. Ook dochters Fonnese,Marije en Sylvana dragen hun steentjebij in de bediening. Henry, neemt de taak van kok op zich, samen met zoon Cliff.

Eeterij Ongder de Kukel
4

De Koffiesilo

Lekker wandelen en fietsen over het prachtige Wieringen. U kunt pauzeren op Stroe, naast het wad bij ‘de Koffiesilo’. Voor een kop koffie of thee met daarbij geserveerd het mooiste uitzicht over het eiland

De Koffiesilo
5

Wieringen Eilandmuseum "Jan Lont"

Het Wieringer Eilandmuseum “Jan Lont” is een originele Skuurskotboerderij uit 1854. Dit type boerderij vind je uitsluitend op Wieringen. De in de boerderij aanwezige prachtige Harlinger tegelwand met afbeeldingen uit het Oude – en Nieuwe Testament dateert eveneens uit die tijd. Binnen wordt u een blik gegund op het dagelijkse leven en werken van de eilandbewoners van voor de bouw van de Afsluitdijk. Veel aandacht wordt geschonken aan de veeteelt, de wiervisserij en de jacht. Op het erf rond de boerderij ligt de nadruk op de visserij.

Wieringen Eilandmuseum "Jan Lont"
6

Natuurgebied Vatrop

Vatrop is een mooie plek om vogels te spotten.

Natuurgebied Vatrop
7

B&B Hotel Villa Nieuwland

Geniet van optimale privacy en de luxe van een hotel in de informele ambiance van een bed&breakfast. Vanwege de ligging pal aan werelderfgoed de Waddenzee en de cultuurhistorische waarde, hebben het Waddenfonds en de Europese Unie een bijdrage geleverd aan de restauratie.

B&B Hotel Villa Nieuwland
8

Het Huis van de Wadden

Vroeger twee huizen naast elkaar: links een kaaswinkel en rechts een oude herberg met een dorpse gelaghkamer beneden en kamers 'boven'. Nu een heerlijke bed & breakfast met een appartement en twee kamers.

Het Huis van de Wadden
9

Restaurant Bruisend

In het oude pittoreske vissersdorp Den Oever vindt je Restaurant Bruisend. Den Oever is gelegen op het voormalig Waddeneiland Wieringen en heeft als bijzonderheid dat het gelegen ligt aan zowel de Waddenzee als het IJsselmeer en natuurlijk de Afsluitdijk. De schoonheid van de natuur en het Wad, de rust, de ruimte, de mooie sterrenhemel en zeker ook de gemoedelijkheid maken Den Oever tot een bijzondere plek waar je geweest moet zijn! Zo ook het sfeervolle Restaurant Bruisend.

Restaurant Bruisend
Eindpunt: Oostkade
1779 Den Oever

Beschrijving

Startpunt: Sluisweg
1761 Van Ewijcksluis

De route loopt langs het Amstelmeer en over het voormalig eiland Wieringen, met onder andere de volgende bezienswaardigheden:

  • grote groepen vogels op het Amstelmeer.
  • het sfeervolle dorp Hippolytushoef.
  • Stroe, het oudste dorp van Wieringen.
  • het eilandmuseum Jan Lont.
  • het buurtschap Vatrop en het nabijgelegen natuurgebied in een voormalige kleiput.

Pauzeren doe je gezellig bij Eeterij Ongder De Kukel in Hippolytushoef, De Koffiesilo in Stroe of Bruisend in Den Oever.

Eindpunt: Oostkade
1779 Den Oever

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.