Mini-trektocht Noord-Holland - Etappe 3

Kenmerken

"Vanaf Van Ewijcksluis loop ik acht kilometer over de dijk langs het Amstelmeer. Links ligt een uitgestrekte watervlakte vol vogels."

Dit is de derde etappe van de mini-trektocht van Paulien van Outdoor Inspiratie door de kop van Noord-Holland. Deze 20 kilometer tellende wandeltocht brengt je van Van Ewijcksluis naar Den Oever.

Deze route is onderdeel van de microavonturen in Noord-Holland van Paulien van der Werf van Outdoor Inspiratie. Kijk op visitwadden.nl/paulieninnoordholland voor het hele verhaal en alle routes!

Dit ga je zien

Startpunt: Sluisweg
1761 Van Ewijcksluis
1

Van Ewijcksluis

Van Ewijcksluis

Thuiskomen in een oase van rust ruimte en gastvrijheid. Van Ewijcksluis is klein dorpje in de gemeente Hollands Kroon in de Kop van Noord-Holland. Direct gelegen aan het Lage Oude Veer ligt Hotel-Pension 'Van Ewijcksluis'. Dé ideale verblijfplaats voor iedereen die houdt van genieten.

2

B&B Hart van Hippo

B&B Hart van Hippo

Het klopt, het bonst, het is gul, van goud, klein, maar ook groots. Het Hart van Hippo. De gloednieuwe Bed and Breakfast in hartje centrum Hippolytushoef met restaurants en winkels op loopafstand. De kamers zijn rustig gelegen aan het Groene Hart van Hippolytushoef op het voormalig Zuiderzee eiland Wieringen. De markante boerderij uit 1926 heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan. Maar het hart is nooit verloren gegaan uit deze authentieke stolp. In het voorhuis wonen de bewoners zelf, het achterhuis is voor de gasten. De stolp heeft 2 luxe ruime kamers, elk met eigen badkamer.

3

Eeterij Ongder de Kukel

Eeterij Ongder de Kukel

Welkom bij Restaurant Eeterij Ongder de Kukel. Zodra je hier binnenstapt voel je het meteen... Dit is een plek waar je je thuis voelt... en zeker nog 'ns terugkomt! Ongder de Kukel is heerlijk uitgebreid dineren met familie, vrienden of collega's.

4

De Koffiesilo

De Koffiesilo

Lekker wandelen en fietsen over het prachtige Wieringen. U kunt pauzeren op Stroe, naast het wad bij ‘de Koffiesilo’. Voor een kop koffie of thee met daarbij geserveerd het mooiste uitzicht over het eiland

5

Wieringen Eilandmuseum "Jan Lont"

Wieringen Eilandmuseum "Jan Lont"

Het Wieringer Eilandmuseum “Jan Lont” is een originele Skuurskotboerderij uit 1854. Dit type boerderij vind je uitsluitend op Wieringen.

6

Natuurgebied Vatrop

Natuurgebied Vatrop

Vatrop is een mooie plek om vogels te spotten.

7

Villa Nieuwland

Villa Nieuwland

Geniet van optimale privacy en de luxe van een hotel in de ambiance van een bed & breakfast. Vanwege de ligging pal aan de Waddenzee en de cultuurhistorische waarde, hebben het Waddenfonds en de Europese Unie een bijdrage geleverd aan de restauratie.

8

Het Huis van de Wadden

Het Huis van de Wadden

Vroeger twee huizen naast elkaar: links een kaaswinkel en rechts een oude herberg met een dorpse gelaghkamer beneden en kamers 'boven'. Nu een heerlijke bed & breakfast met een appartement en twee kamers.

9

Restaurant Bruisend

Restaurant Bruisend

Het restaurant is gevestigd aan de Coupure (een onderbreking in de waterkering) direct achter de dijk aan de Waddenzee en de Waddenhaven van Den Oever. Het bedrijf is jong, levendig en gepassioneerd.

Eindpunt: Oostkade
1779 Den Oever

Beschrijving

Startpunt: Sluisweg
1761 Van Ewijcksluis

De route loopt langs het Amstelmeer en over het voormalig eiland Wieringen, met onder andere de volgende bezienswaardigheden:

  • grote groepen vogels op het Amstelmeer.
  • het sfeervolle dorp Hippolytushoef.
  • Stroe, het oudste dorp van Wieringen.
  • het eilandmuseum Jan Lont.
  • het buurtschap Vatrop en het nabijgelegen natuurgebied in een voormalige kleiput.

Pauzeren doe je gezellig bij Eeterij Ongder De Kukel in Hippolytushoef, De Koffiesilo in Stroe of Bruisend in Den Oever.

Eindpunt: Oostkade
1779 Den Oever

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.