Mini-trektocht Noord-Holland - Etappe 2

Kenmerken

"De tweede dag zie ik niets anders dan mist, weg en akkerranden. Na een uur lopen breekt de zon door de wolken en verdwijnt de mist in enkele minuten."

Dit is de tweede etappe van de mini-trektocht van Paulien van Outdoor Inspiratie door de kop van Noord-Holland. Deze 18 kilometer tellende wandeltocht brengt je van Groote Keeten naar Van Ewijcksluis.

Deze route is onderdeel van de microavonturen in Noord-Holland van Paulien van der Werf van Outdoor Inspiratie. Kijk op visitwadden.nl/paulieninnoordholland voor het hele verhaal en alle routes!

Dit ga je zien

Startpunt: Westerweg
1759 Callantsoog
1

Camping De Nollen

Camping De Nollen

Kamperen met het Noordzee-strand binnen handbereik. Genieten van frisse lucht, zee, duinen en een ontspannen sfeer, dat is Camping De Nollen in Callantsoog! Op strandcamping De Nollen bieden wij u uitstekende kampeermogelijkheden. Vanaf 2020 beschikt de camping over een nieuw duurzaam centrumgebouw met receptie, winkel, snackbar en eetgelegenheid. U kunt een keuze maken uit mooie plaatsen met of zonder elektra, water, riolering en kabel TV. Daarnaast verhuurt De Nollen duurzame vakantiehuisjes, Trekkershutten, ingerichte De Waard tenten, kampeerbungalows en stacaravan. Voor elk wat wils dus!

2

Kwekerij De Windroos

Kwekerij De Windroos

Vlak aan zee, in het Noord-Hollandse Callantsoog kweekt Elise Duivenvoorden een niet-alledaags assortiment vaste planten. Niet op een pot maar in de volle grond. Dat is waar een plant zich het beste thuis voelt; waar hij zijn voedsel vindt en langzaam, vol op de wind, groeit tot een grote, sterke plant. De Windroos verkoopt planten in verschillende pakketten. Het gehele assortiment is 's zomers op de kwekerij te zien en te bestellen. Op de kwekerij ziet u vaak de mooiste combinaties. Zes daarvan hebben zij geselecteerd voor de plantenpakketten. De pakketten zijn samengesteld uit soorte

3

Korenmolen De Hoop

Korenmolen De Hoop

Het betreft een uit 1600 monumentale graanmolen. Op de stelling of maalzolder ligt een koppel maalstenen aangedreven door windkracht. In de molen is ook de overgang van windenergie naar mechanische aandrijving te zien. Op de begane grond bevindt zich een koppel maalstenen aangedreven door een ruim 80 jaar oude 1 cilinder dieselmotor van Ruston Hornsby. Na een rondleiding in de molen is er een mogelijkheid om een kop koffie/thee te nuttigen met een heerlijk stuk appeltaart.

4

Eendenkooi

Eendenkooi

In het bezoekerscentrum bij de Eendenkooi 't Zand is een permanente tentoonstelling ingericht. Alle vragen betreffende eendenkooien worden hier beantwoord. Ook laat de tentoonstelling zien, welke dieren er nog meer leven in de eendenkooi. De plantengroei komt aan bod en een palludarium laat het leven onder water zien. Een bezoek aan het bezoekerscentrum is gratis. Geopend tijdens excursies en voorafgaand aan excursies.

5

Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell is rijk aan dieren uit alle delen van de wereld. In de tropische kas waan je jezelf in een ware jungle, waar je kennismaakt met ibissen en pinche-aapjes. En natuurlijk mogen krokodillen en flamingos niet ontbreken. Langs de route kom je zebra's, neusbeertjes, kangaroes, wolven en tientallen andere prachtige dieren tegen. In het hart van Hoenderdaell vind je het opvangcentrum van Stichting Leeuw. Hier verblijven in wisselende samenstelling diverse katachtigen, waaronder leeuwen, tijgers, panters, poema's en jaguars!

6

Cafetaria Ben

Cafetaria Ben

Koffiehuis en eetcafé met heerlijke vleesgerechten en voor de visliefhebber hebben we als special naast de kaart vaak sliptong! Ook de broodjes zijn verrassend lekker. Kom snel eens langs.

7

La Première

La Première

Sfeervol uit eten bij Restaurant La Première in Anna Paulowna. Gezellig een avondje tafelen met familie, vrienden of relaties in een gezellige ambiance. Samen met ons team doen wij er alles aan om van die gelegenheid voor u een feest te maken. De kookstijl van John is modern, licht en vooral puur met gebruik van zoveel mogelijk verantwoorde producten uit onze eigen streek, verrassend gecombineerd met Mediterrane, Oosterse en Noord Afrikaanse invloeden. Rolstoeltoegankelijk. Lid van Euro-Toques.

8

Restaurant Veer

Restaurant Veer

Midden in de natuur op het prachtige landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna ligt Restaurant Veer. De voormalige brasserie is omgetoverd tot restaurant en is open voor lunch, diner of gewoon een lekkere kop koffie met gebak. De producten zijn met aandacht en liefde gemaakt en dat proef je!

9

B&B Boerderij de Waard

B&B Boerderij de Waard

In 2015 werd deze B&B gebouwd op de plaats waar vroeger een schuur stond waar een eeuw lang koeien en paarden stonden en aardappels en graan werden opgeslagen. De B&B ligt in de Oostpolder van Anna Paulowna aan diverse fietsroutes zoals de LF10.

10

Van Ewijcksluis

Van Ewijcksluis

Thuiskomen in een oase van rust ruimte en gastvrijheid. Van Ewijcksluis is klein dorpje in de gemeente Hollands Kroon in de Kop van Noord-Holland. Direct gelegen aan het Lage Oude Veer ligt Hotel-Pension 'Van Ewijcksluis'. Dé ideale verblijfplaats voor iedereen die houdt van genieten.

11

Hotel, Eetcafé De Brug

Hotel, Eetcafé De Brug

…voor eten, drinken en slapen bij De Brug, aan de voet van de Van Ewijcksluis in het gelijknamige dorp aan de rand van het Amstelmeer. We ontvangen u graag voor een verkoelend drankje op ons terras, een smakelijk hapje van onze houtskoolgrill en een huiselijke overnachting in een van onze kamers.

Eindpunt: Sluisweg
1761 Van Ewijcksluis

Beschrijving

Startpunt: Westerweg
1759 Callantsoog

Onderweg zie je onder andere:

  • de vlotbrug van ’t Zand,
  • de eendenkooi bij ’t Zand (stukje van de route),
  • de 370 jaar oude sluis in Oudesluis, en
  • de dierentuin van landgoed Hoenderdaell

Voor een hapje en drankje schuif je aan bij Cafetaria de Ben, La Première of Veer in Anna Paulowna. In de Van Ewijcksluis dineer en overnacht je met uitzicht over het water bij Hotel Pension Van Ewijcksluis of Hotel Eetcafé "De Brug". Overnachten kan een paar kilometer voor Van Ewijcksluis in bed and breakfast De Kleihorst of bed and breakfast De Waard.

Eindpunt: Sluisweg
1761 Van Ewijcksluis

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.