Mini-trektocht door Noord-HollandOok als je slechts 24 uur de tijd hebt, kun je genieten van een lange wandeling door het Noord-Hollandse landschap. Op Wieringen loop je een rondje van zestien kilometer, verdeeld over twee dagen. Houd tijd vrij in je planning voor een bezoek aan het eilandmuseum Jan Lont in Stroe. Sfeervol overnachten doe je in de sfeervolle bed and breakfast Koningsveld of bed and breakfast Het Hart van Hippo.

Deze route is onderdeel van de microavonturen in Noord-Holland van Paulien van der Werf van Outdoor Inspiratie. Kijk op visitwadden.nl/paulieninnoordholland voor het hele verhaal en alle routes!

Dit ga je zien

Startpunt: Kerkplein
1777 CD Hippolytushoef
1

Eeterij Ongder de Kukel

Welkom bij Restaurant Eeterij Ongder de Kukel. Zodra je hier binnenstapt voel je het meteen... Dit is een plek waar je je thuis voelt... en zeker nog 'ns terugkomt! Ongder de Kukel is heerlijk uitgebreid dineren met familie, vrienden of collega's. U bent van harte welkom. De uitbaters Berber de Lange en Henry Heutink zullen u gastvrij ontvangen in dit sfeervolle restaurant. Ook dochters Fonnese,Marije en Sylvana dragen hun steentjebij in de bediening. Henry, neemt de taak van kok op zich, samen met zoon Cliff.

Eeterij Ongder de Kukel
2

De Koffiesilo

Lekker wandelen en fietsen over het prachtige Wieringen. U kunt pauzeren op Stroe, naast het wad bij ‘de Koffiesilo’. Voor een kop koffie of thee met daarbij geserveerd het mooiste uitzicht over het eiland

De Koffiesilo
3

Wieringen Eilandmuseum "Jan Lont"

Het Wieringer Eilandmuseum “Jan Lont” is een originele Skuurskotboerderij uit 1854. Dit type boerderij vind je uitsluitend op Wieringen. De in de boerderij aanwezige prachtige Harlinger tegelwand met afbeeldingen uit het Oude – en Nieuwe Testament dateert eveneens uit die tijd. Binnen wordt u een blik gegund op het dagelijkse leven en werken van de eilandbewoners van voor de bouw van de Afsluitdijk. Veel aandacht wordt geschonken aan de veeteelt, de wiervisserij en de jacht. Op het erf rond de boerderij ligt de nadruk op de visserij.

Wieringen Eilandmuseum "Jan Lont"
4

De Wierdijk

Rond de elfde eeuw was het veen rond Wieringen en Texel zo sterk geërodeerd en door stormvloeden weggeslagen dat de beide eilanden ontstonden.

De Wierdijk
5

Koningsveld, B&B

Verblijf heerlijk in een van de twee appartementen gesitueerd in deze nieuwe Wieringerboerderij midden in het Wieringer landschap. Wieringen, het vroegere zuiderzee eiland, is sinds 1932 door de Afsluitdijk en de Amsteldiepdijk met het vasteland verbonden en ligt aan de Waddenzee, het IJsselmeer en het Amstelmeer en slechts 15 minuten rijden van het Noordzeestrand. Een zee van ruimte, een zee van mogelijk-heden. Surfen, zeilen, zwemmen, wadlopen, fietsen, wandelen, luieren of pierewaaien op het Wad, sportvissen of zeehonden spotten....

Koningsveld, B&B
6

IJs- en zuivelboerderij De Wieringer

De Wieringer is elke dag van 08.00 tot 19.00 uur geopend. U kunt dan zelf uw producten uitzoeken en betalen. In het weekend staat de ijskoe met schepijs buiten (tenzij de ijskoe elders op een markt staat, dit staat op de Facebookpagina van de Wieringer).

IJs- en zuivelboerderij De Wieringer
7

B&B Hart van Hippo

Het klopt, het bonst, het is gul, van goud, klein, maar ook groots. Het Hart van Hippo. De gloednieuwe Bed and Breakfast in hartje centrum Hippolytushoef met restaurants en winkels op loopafstand.

B&B Hart van Hippo
Eindpunt: Kerkplein
1777 CD Hippolytushoef

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.