Rond de TerpenEen prachtige wandeltocht door het cultuurlandschap van Noord-Oost Friesland. Onderweg kom je langs gezellige accommodaties en café's, om uiteindelijk zelfs langs de hoogste terp van Friesland te lopen: de terp van Hegebeintum.

Lijkt het je leuk om meer van deze regio te ontdekken? Wijk dan af van de route en ga op pad! We hebben hieronder aantal suggesties (naast de route) voor je. 

Dit ga je zien

Startpunt: Vrijhof
9172 MR Ferwert
1

De Pannekoektrein

Het Stationnetje van Marrum-Westernijkerk is gelegen aan het eens zo roemruchte spoorlijntje “het Dokkumer Lokaaltje”. Het wordt wel eens genoemd als het leukste station van heel Nederland.

Reserveer hier

De Pannekoektrein
09
2

Bij De Pastorie Boutique Hotel

Bij De Pastorie Boutique Hotel bij Dokkum. Charmant kerkhotel in de oude gereformeerde kerk van Reitsum. Boek een kerksuite voor een bijzondere overnachting! Tevens gezellige koffiebar met terras en servieswinkel met servies van Emma Bridgewater/BunzlauC.

Boek nu

Bij De Pastorie Boutique Hotel
3

Harsta Hoeve

Fraai gelegen op het landgoed 'Harsta State' in Hegebeintum, vind je in de Harsta Hoeve een gastvrij onderdak, waar je ongestoord kunt genieten van een goede nachtrust na bijvoorbeeld een stevige fietstocht.

Harsta Hoeve
4

Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum

Het Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum ligt aan de voet van de hoogste terp van Nederland. Hier kunt u toegangskaarten kopen voor het Archeologisch Steunpunt, de kerk en Harsta State. Daarnaast vindt u hier het Terpcafé en TIP.

Terp Hegebeintum

Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum
13
5

Vegotel

Welkom bij Vegotel, een zeer milieuvriendelijk hotel welke een alledaags vegan ontbijt inclusief kaas- zuivel en vleesvervangers serveert. Gevestigd in een boerderij uit 1885 aan de Zeedijk te Blije en grenzend aan het Waddenzeegebied.

Meer lezen

Vegotel
Eindpunt: Vrijhof
9172 MR Ferwert

Beschrijving

Startpunt: Vrijhof
9172 MR Ferwert

knooppunt 77
Vanaf het kruispunt Vrijhof-Hoofdstraat rechtdoor de Hoofdstraat in (verderop overgaand in Elingawei), richting [knp 96]. Steek bij het tankstation de autoweg over en sla linksaf de Koailoane in. U komt langs [knp 96].

knooppunt 96
Volg Koailoane.

knooppunt 96
Houd hier links aan om de Koailoane te volgen en naar de Zeedijk met [knp 69] te gaan.

knooppunt 69
Ga bij de Zeedijk [knp 69] rechtsaf. Lopen op de Zeedijk is toegestaan, markering ontbreekt echter.

knooppunt 43
De dijk op, lopen tot de Kahoolsterlaan, deze in slaan. Loop daarna tot de splitsing met de Rijp.

knooppunt 76
Bij de splitsing links. Volg het fietspad tot u rechtsaf kunt, de Vogelzangsterweg in. Na 500 m: [knp 89]. (Naar Blija? Ga dan linksaf het voetpad op - voor Hegebeintum rechtdoor - en via de Stationsweg (verschijnt aan linkerzijde) naar [knp 54]).

knooppunt 89
Ga richting Harstastate [knp 88] nabij Hegebeintum.

knooppunt 88
Sla kort na [knp 88] rechts de Underom in Hegebeintum in. Links aanhouden en bij splitsing Hege Tsjerkewei links, daarna pad aan rechterzijde opgaan. Einde van het pad rechts en daarna links de Meester Boeleswei op. Einde van de weg rechtsaf.

knooppunt 73
Na de brug linksaf boerenlandpad op, langs de Ferwerter Feart, richting [knp 15]. Voordat de vaart afbuigt, het laatste pad aan rechterzijde op. Loop door tot het einde, dan links richting verharde weg. Op het verharde direct rechts. Bij de boswal naar links. Einde van de boswal opnieuw links, richting de vaart. Loop langs het water naar [knp 15].

knooppunt 15
It Kleaster. Volg het fietspad (It Kleaster) langs de Burmaniavaart richting [knp 16].

knooppunt 16
Rechtdoor op de kruising en het pad blijven volgen.

knooppunt 17
Hier linksaf richting [knp 94]. Op de volgende kruising links het schelpenpad op. Houd vervolgens rechts aan tot de splitsing na het bos.

knooppunt 94
Rechtsaf richting Ferwert. Op de kruising met de autoweg (Kleasterweg) linksaf. Ook de volgende splitsing naar links.

knooppunt 78
Ga hier rechtsaf naar [knp 77], Vrijhof.

knooppunt 77

Eindpunt: Vrijhof
9172 MR Ferwert
  • 09
  • 13

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.