Niet voor Wadjes: Terschelling

Kenmerken

Terschelling ligt als een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee. Die streep is 30 kilometer lang en 4,5 kilometer op z’n breedst. Waar je ook bent, altijd proef, ruik of hoor je de zee. Het eiland heeft 70 kilometer fietspad. De Niet voor Wadjes route is bijna 65 kilometer lang. Hoe verder je naar het oosten fietst, hoe stiller en leger het wordt… 

Aan het uiterste eind ligt het Europees Natuurreservaat De Boschplaat, waar jaarlijks duizenden vogels broeden en geregeld ook zeehonden zonnebaden. Hier regeert de natuur. Sinds 2015 is natuurgebied 'De Boschplaat' benoemd tot Dark Sky Park. Er is namelijk zo weinig lichtvervuiling dat je er nog echte duisternis vindt. Terschelling is daarom officieel één van de meest donkere plekken ter wereld. 

 80 procent van het eiland is natuur: bossen, strand, duinvalleien, kwelders, polders en heide. 

Ontdek het eiland en alle toffe Niet voor Wadjes activiteiten ontdekken. 

Dit ga je zien

Startpunt: Havenplein
8881 West-Terschelling
1

Strandjutten geblazen op Terschelling

Strandjutten geblazen op Terschelling

Help je mee om het strand van Terschelling schoon te houden?

2

Uitzichtpunt: zonsopkomst Terschelling

Uitzichtpunt: zonsopkomst Terschelling

Wil je de zon zien opkomen op Terschelling? Voor een magisch uitzicht ga je naar het wad bij De Wierschuur.

3

Verhalenjutter van Terschelling

Verhalenjutter van Terschelling

Als Eilandmeisje neemt Marloes Fopma je mee over Terschelling. Marloes haar missie is om haar liefde voor Terschelling te delen door verhalen.

4

Puur Terschelling

Puur Terschelling

Stap in de huifkar en ga mee op nachtelijk avontuur naar het donkerste plekje van Nederland, het Dark Skypark. Om in het park te genieten van een prachtige sterrenhemel.

5

Kookstudio Flang in de Pan

Kookstudio Flang in de Pan

Kom lekker eten en heerlijk slapen bij Flang & Willemijn! Proef de smaken van Terschelling in Kookstudio Flang in de Pan. Geboren eilander Flang Cupido neemt je mee de natuur in om ingrediënten te verzamelen voor de bereiding van een heerlijk diner.

6

Wellness Total Trip Style

Wellness Total Trip Style

Voor de grootste dompelbad ren je natuurlijk de zee in. Wil je liever ontspannen zonder zand tussen je tenen? Dan ga je naar Wellness Total Trip Style, waar je kunt wegdromen in een andere wereld.

7

Wrakkenmuseum Terschelling

Wrakkenmuseum Terschelling

Een spannend en prettig gestoord museum voor grote en kleine mensen. Een verzameling van opgedoken stukken van wrakken en spannende verhalen.

8

Vogels spotten bij Stryp

Vogels spotten bij Stryp

In het voor- en najaar vind je hier grote groepen kanoeten en rosse grutto’s. Een mooie plek om die te spotten is de kwelder bij Stryp.

Eindpunt: Havenplein
8881 West-Terschelling

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.