Verhalen van Leeuwarden

Leeuwarden

Altijd al willen weten waarom de Oldehove scheef staat? De expositie 'Verhalen van Leeuwarden' geeft je het antwoord. Voorwerpen, archiefstukken en schilderijen uit de collecties van HCL en Fries Museum geven een beeld van 1000 jaar Leeuwarden.

Altijd al willen weten waarom de Oldehove scheef staat en waar de naam van de stad vandaan komt? Of waar de band van de stad met de Oranje-familie vandaan komt? En wist je dat de stad vroeger aan een zee lag? De expositie 'Verhalen van Leeuwarden' geeft je het antwoord op al deze vragen en meer!

De vaste expositie ‘Verhalen van Leeuwarden’ is enige tijd geleden vernieuwd en uitgebreid. Voorwerpen, archiefstukken en schilderijen uit vooral de collecties van HCL en Fries Museum geven een beeld van meer dan 1000 jaar geschiedenis van Leeuwarden en omliggende dorpen. Aan de hand van tien thema’s wordt je meegenomen in de rijke geschiedenis van Leeuwarden en zijn dorpen. Vanaf de vroegste sporen en Leeuwarden als kleine nederzetting op drie terpen via de tijd van de Tachtigjarige Oorlog, de Gouden en de Zilveren Eeuw naar de ontwikkeling van Leeuwarden als moderne stad omringd door dorpen. Ook is er een experience waarin wordt teruggeblikt op Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en een wisselexpositie met een actueel thema.

Wanneer:
t/m 30 juni 2025
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Verhalen van Leeuwarden

Groeneweg 1
8911 EH Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Informatie op onze website!


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.