Wadlopen naar het Rif

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Eetcafé De Kalkman, Wierum

Vanaf de startlocatie in Wierum doe je mee aan een tocht die je je leven lang niet meer zult vergeten, naar het Rif tussen Ameland en Schiermonnikoog!

De zandplaat het Rif ligt tussen de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog en is bij hoogwater zo'n 90 hectare groot. Het Rif is een populaire plaats voor vogels om te broeden, eten en te rusten. Er broeden zelfs drie bedreigde vogelsoorten (visdief, dwergstern en strandplevier).

De wadlooptocht naar het Rif is een pittige tocht, waarbij stevig doorgelopen wordt om voor vloed weer op de dijk te kunnen zijn. De tocht duurt in totaal vijf uur.

Veel deelnemers spreken over een bijzondere ervaring, de enorme zandvlakte maakt veel indruk. Hier liggen vaak groepen zeehonden aan de waterkant te zonnen. Het Rif wordt vervolgens in de volle lengste overgetoken om vanaf de andere kant weer naar de dijk te lopen.

Een goede conditie is een vereiste om te mogen deelnemen aan deze oversteek. Neem bij twijfel contact op met Wadloopcentrum Fryslân.De minimale leeftijd voor de tocht naar het Rif is 18 jaar.

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Informatie
Afstand 20 km
Duur 5 uren
Zwaarte zwaar

Kijk altijd een dag van tevoren op de website van Wadloopcentrum Fryslân of de tocht doorgaat! Dit wordt uiterlijk om 18.00 uur gecommuniceerd.

Wanneer:
t/m 2 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 19,-
Afstand tot jouw locatie:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.