Wadlopen naar Schiermonnikoog via Brakzand

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Restaurette Schierzicht, Lauwersoog

Wadloopcentrum Fryslân organiseert verschillende wadlooptochten, waaronder naar Schiermonnikoog via Brakzand, waar je per boot naartoe wordt gebracht.

De oversteek van Lauwersoog naar Schiermonnikoog via Brakzand kan worden gezien als een 'light'versie van de zwaardere oversteek naar Schiermonnikoog.

Vanuit de haven van Lauwersoog vaar je naar Brakzand, een zandbank middenin de Waddenzee. Vanaf hier is het nog elf kilometer lopen over voornamelijk stevige zandbodem naar Schiermonnikoog. Op het eiland is het vervolgens nog enkele kilometers wandelen naar het dorp. 

De minimale leeftijd voor deze tocht is 14 jaar. Er wordt verzameld bij restaurant Schierzicht bij Lauwersoog. Hier ontvang je van de gidsen een deelnemerkaart. Deze kaart is ook het bewijs voor de terugtocht op dezelfde dag per 'eigen' schip of de veerboot op de reguliere tijden.

Parkeren kan in parkeergarage P1 en op parkeerterrein P2 of P5.

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Informatie
Afstand 11 km
Duur 0,5 uur (boot) en 3,5 uren (wadlopen)
Zwaarte gemiddeld

Let op

Kijk altijd een dag van tevoren op de website van Wadloopcentrum Fryslân of de tocht doorgaat! Dit wordt uiterlijk om 18.00 uur gecommuniceerd.

Wanneer:
t/m 30 september 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 40,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wadlopen naar Schiermonnikoog via Brakzand
Restaurette Schierzicht

Haven 8
9976 VN Lauwersoog
Plan je route

vanaf jouw locatie

Boek nu!


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.