Decemberlicht

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Leeuwarden

Met Decemberlicht brengt het duo Kroft&Smids licht in de donkere dagen rondom kerst en oud en nieuw door met projecties op verschillende plekken in de Leeuwarder binnenstad gebouwen om te toveren tot plekken waar verhalen worden...

Met Decemberlicht brengt het duo Kroft&Smids licht in de donkere dagen rondom kerst en oud en nieuw door met projecties op verschillende plekken in de Leeuwarder binnenstad gebouwen om te toveren tot plekken waar verhalen worden verteld in woord of in beeld. Een gedicht op een kale muur, een mooi citaat op een monument, een gevel dat filmdoek wordt…

Kroft&Smids bestaat uit Karina Kroft en Remko Smids. Toen tijdens de eerste corona-lockdown in het voorjaar van 2020 alles stil lag, projecteerden Karina Kroft en Remko Smids de metershoge tekst "Only in darkness can you see the stars” op een flatgebouw in Leeuwarden. Het eerste gebaar van een serie van zeventig opeenvolgende avonden met hoopgevende projecties op verschillende locaties in en om Leeuwarden. Een nieuwe liefde was geboren: lichtprojecties in de openbare ruimte om mensen te bemoedigen, te verrassen en te raken. 

Sinds die eerste, spontane actie op 28 maart 2020 hebben ze verschillende projecten gedaan waaronder dagelijkse projecties voor het Groningse Jonge Harten Festival (‘21 en ‘22), Midzomernachtlicht dat bestond uit tien projecties, binnen het kader van Bosklab (‘22),  twee Praamverhalen, Peer Gynt (’21) en Koning Lear (’23). En eind 2022 ging Kroft&Smids internationaal toen zij voor Nobel Week Lights in Stockholm in de week voorafgaande aan de uitreiking van de Nobelprijzen de Nobel Light Walk maakten. Dit jaar vormden ze voor het eerste lichtfestival 'Licht op Drachten' de artistiekeleiding.

En nu realiseren ze voor de vierde keer Decemberlicht, een lichtroute door de donkere straatjes van de Leeuwarder binnenstad.

TIP! Volg het blauwe lantaarn licht...

Wanneer:
t/m 7 januari
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Decemberlicht

Gouveneursplein
Gouveneursplein
Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Bekijk de route!


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.