Decemberlicht

Leeuwarden

Met Decemberlicht brengt het duo Kroft&Smids licht in de donkere dagen rondom kerst en oud en nieuw door met projecties op verschillende plekken in de Leeuwarder binnenstad gebouwen om te toveren tot plekken waar verhalen worden...

Met Decemberlicht brengt het duo Kroft&Smids licht in de donkere dagen rondom kerst en oud en nieuw door met projecties op verschillende plekken in de Leeuwarder binnenstad gebouwen om te toveren tot plekken waar verhalen worden verteld in woord of in beeld. Een gedicht op een kale muur, een mooi citaat op een monument, een gevel dat filmdoek wordt…

Kroft&Smids bestaat uit theaterregisseuse Karina Kroft en technisch vormgever Remko Smids. Toen alles stillag tijdens de eerste Corona-lockdown zijn zij zeventig avonden lang hoopgevende teksten op gebouwen in en om Leeuwarden gaan projecteren. Wat begon als een spontane actie werd een volwaardig project waar ook een boek van verschenen is. Het bleef niet bij deze projecties.  

Zo maakte Kroft&Smids voor alle afleveringen van de documentaireserie “Beklimmers van het vlakke lân” van Omrop Fryslân een openingsleader. Ontwikkelden ze Praamverhalen, een audiovisuele boottocht met projecties op de kades en een verhaal dat je via koptelefoons hoort. Voor het negendaagse Groninger theaterfestival Jonge harten projecteerden zij iedere avond een tekst op een gebouw in de stad. In Stockholm maakten ze eind 2022 voor Nobel Week Lights een route met quote's van Nobelprijs winnaars.

En realiseerden zij Decemberlicht, een lichtroute door de donkere straatjes van de Leeuwarder binnenstad, een route die nu zijn vervolg krijgt.

TIP! Volg het blauwe lantaarn licht...

Wanneer:
18 december 2023 t/m 7 januari 2024
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Decemberlicht

Blokhuispoort
Blokhuispoort
Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Bekijk de route!


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.