Appartementen De Vlindertuin Ameland

Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed

Nes (Ameland)

Onze vakantiewoningen liggen aan de rand van het dorp Nes centraal op Ameland. De Vlindertuin heeft een ruime binnentuin met speeltoestellen, ideaal om te genieten van een goed boek of om lekker te ontspannen.

Onze vakantiewoningen liggen aan de rand van het dorp Nes dat centraal gelegen is op Ameland. Het centrum van Nes is op enkele minuten loopafstand van de veerhaven, de warme bakker, de sfeervolle restaurants en pittoreske winkeltjes.  De Vlindertuin is gelegen aan een rustig hof en beschikt over een ruime binnentuin met speeltoestellen voor kinderen, ook ideaal om te genieten van een goed boek of om lekker te relaxen. We hebben wellness faciliteiten op het terrein, zoals sauna's en massage- en beautysalon WellNES. Regelmatig organiseren we workshops of retreat weken. Het bos, wad en strand en recreatiegebied de Vleyen is vlakbij, voor u en de kinderen is er volop vertier. Nabij onze ingang aan de Polderweg 2 is voldoende parkeergelegenheid.

Duurzame ondernemer

Bij Appartementen De Vlindertuin Ameland staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

 • Biodiversiteit versterken

  Op ons terrein staan veel educatieborden over de biodiversiteit van het eiland. Ook organiseren we Vlindertellingexpedities met de biodiversiteitexpert van Ameland.

 • Duurzaam gebruik van water

  Alle nieuwe appartementen hebben waterbesparende douchekoppen, we besproeien het gras in de binnentuin nooit maar laten het geel worden.

 • Duurzame energiebronnen

  We hebben meer zonnepanelen dan bedden. Bovendien hebben we zonnecollectoren.

 • Gebruik van materialen

  Geen plasticverpakkingen op ons ontbijtbuffet, ecopapier voor toilet en printen, geen plastic verpakking om het bedlinnen, een deelkast waar gasten producten die ze over hebben kunnen achterlaten voor nieuwe gasten. Denk aan luchtbedden, koffiepads, etc

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  Ons personeel wordt hooguit voor 80% belast, we hebben nagenoeg 0% ziekteverzuim en afgelopen jaren 0% verloop. We investeren alle winst weer in verdere verduurzaming van de panden.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Onze medewerkers mogen ook gebruik maken van de Wellnes faciliteiten. We werken met natuurlijke schoonmaakmiddelen. We bieden de gasten natuurlijke en fairtrade welkomskadootjes aan zoals handgemaakte natuurlijke zeep van Ameland and fairtrade chocolade.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  Ons team is qua leeftijd, opleiding en nationaliteit divers. Daar hebben we bewust voor gekozen. Daarnaast kopen we zoveel mogelijk lokaal in ook al heeft dat een prijskaartje. Zo maken we geen gebruik van een grote goedkope wasserette aan de wal.

Lees meer over duurzaam reizen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Appartementen De Vlindertuin Ameland

Appartementen De Vlindertuin Ameland
Polderweg 2
9163 JM Nes (Ameland)
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.