Eilandmeisje

Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed

Oosterend

Leer meer over het eiland Terschelling en ontdek het gebied van de Levende Duinen tijdens schemerwandeling Joon van Eilandmeisje. Eilandverhalen - Dark Sky - Jutten - Levende Duinen

In winter en voorjaar kan je met Eilandmeisje mee de duinen in en luisteren naar bijzondere verhalen tijdens schemerwandeling Joon.
Joon is Aasters - een Terschellinger dialect - voor avond. Met een vertrek in de schemering, de tussenfase tussen de dag en de nacht die in het verschiet ligt, wandel je als het ware de avond in. De Boschplaat is het eerste Dark Sky Park van Nederland, en verhalenjutter Marloes laat je graag de schoonheid van die duisternis zien.
De duinen herbergen vele verhalen. Over zandverstuivingen bijvoorbeeld, over nachtjagers, drenkelingen, verdwenen akkers, dark sky, levende duinen, of het duinkonijn. 
Marloes: "Ik geloof dat wandelen, verhalen, natuur en cultuur een goede combinatie vormen. Mensen krijgen zo meer bewustwording van de plek waar ze zijn en het landschap dat ze zien. De wandeling krijgt een extra dimensie door met verhalen het onzichtbare zichtbaar te maken. Het duinlandschap is dynamisch en dat is de wandeling ook, want de verhalen die ik vertel verschillen per keer."

Schemerwandeling Joon is rechtstreeks bij Eilandmeisje te boeken en via het VVV. De wandeling is wekelijks te beleven tot en met mei.
Startpunt is de parkeerplaats van de strandovergang van Oosterend. De starttijd is afhankelijk van de zonsondergang.
Voor (internationale) groepen is de schemerwandeling Joon ook te boeken op andere dagen.

Wil je meer informatie? Bel gerust of kom op dinsdagochtend langs in het verhalenatelier in Waddengouddorp Oosterend.
De missie van Eilandmeisje is de liefde voor Terschelling delen. Dat doet Marloes als verhalenjutter van Terschelling door verhalen te zoeken en te vertellen. Omdat ze gelooft dat verhalen mensen verbinden met dit geliefde eiland, Terschelling.

Geen verhalen missen over jouw geliefde eiland? Meld je aan als jutter van Aangespoeld, de digitale flessenpost die maandelijks verschijnt. Inschrijven hiervoor kan via www.eilandmeisje.nl

Duurzame ondernemer

Bij Eilandmeisje staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

  • Biodiversiteit versterken

    Er zijn veel buitenplanten bij de winkel.

  • Duurzaam gebruik van water

    We hergebruiken afvalwater.

  • Duurzame energiebronnen

    We zijn lid van Terschelling Energie.

  • Gebruik van materialen

    Eilandmeisje en Eilandjongen truien zijn van biologisch katoen en gerecycled polyester. De boeken zijn gedrukt op papier dat is gemaakt van afval landbouw.

  • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

    Dit doen we door te investeren in duurzame materialen en anderen ook ruimte te bieden in de Eilandwinkel met dit gedachtegoed.

  • Versterken gezondheid en welzijn

    De Eilandwinkel is echt een ontmoetingsplaats. Geven en nemen staan in balans. Verbinding van mens tot mens.

Lees meer over duurzaam reizen
Prijsinformatie:
Vanaf € 17,50 (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.