Visit Wadden en Coop Verbeek zetten lokale helden in de ‘schappen’

Categorieën

Vandaag opent de supermarkt Coop Verbeek in Holwerd haar deuren en geeft daarmee het startsein voor het nieuwe project ‘Leven van het Wad’ van Visit Wadden. Met het project wil Visit Wadden de lokale familiebedrijven en ondernemers een gezicht geven en daarmee de Smaak van de Wadden laten zien. De Coop Verbeek wordt hiervoor als pilot ingezet om naast de dagelijkse boodschappen, nu ook lokale en verse producten uit het Waddengebied in de schappen te zetten.

Familiebedrijf Coop Verbeek

Het idee is afkomstig van Willem Verbeek, eigenaar Coop Verbeek. Hij wil graag de lokale helden, familiebedrijven en ondernemers, helpen om hun smaak van het Wad te kunnen presenteren en zo gezamenlijk de lokale producten op de kaart te zetten. Willem zocht de samenwerking met Visit Wadden op om dit idee tot uitvoering te kunnen brengen. ‘Dit idee kwam voor ons op het juiste moment. Met veel enthousiasme gingen we de samenwerking dan ook aan. Het is voor ons de perfecte gelegenheid om zowel bij ondernemers als bij bewoners meer aandacht voor Smaak van de Wadden te krijgen’, aldus Karina Pool, projectleider Visit Wadden.

De nieuwe Coop Verbeek wordt als pilot ingezet om het project ‘Leven van het Wad’ op te starten. Daarmee willen Visit Wadden en Coop Verbeek laten zien wat het belang is van lokaal produceren en wie de familiebedrijven en ondernemers zijn. Willem Verbeek: ‘We merken dat steeds meer consumenten lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel willen eten. Met Leven van het Wad helpen we de producenten om deze producten lokaal een podium en verhaal te geven, zodat deze producten ook als lokaal herkenbaar zijn.’

Oproep om mee te doen

Visit Wadden wil met het project nog meer lokale helden in het waddengebied activeren om mee te doen. Aanmelden daarvoor kan via info@visitwadden.nl. Daarnaast is er ook een toolkit beschikbaar met promotiemiddelen.

Smaak van de Wadden
Het project ‘Leven van het Wad’ valt binnen het thema ‘Smaak van de Wadden’. Visit Wadden laat daarmee zien dat het waddengebied vol zit met verrassende smaken zoals overheerlijke oesters, zeekraal, aardappels en natuurlijk verse vis. Hiermee spelen ze in op de behoeftes van de kwaliteitstoerist voor de Wadden, ook wel ‘Nora’ genoemd. Zij eet graag lokaal en wil weten waar haar eten vandaan komt. Meer over dit thema is te vinden op visitwadden.nl/levenvanhetwad.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.