Ontdek een authentieke smaak

Het waddengebied is een unieke plek voor liefhebbers van pure ingrediënten. De rijke natuur van het kustgebied én de eilanden, bieden je een authentieke smaak in overvloed. Door de jaren heen is deze zilte smaak alleen maar beter geworden, dankzij de lokale producenten. Met Leven van het Wad schotelen we je de beste producten voor én vertellen we je alles over de lokale helden die deze overheerlijke producten mogelijk maken. 

Maak kennis met deze authentieke smaak en leef van het Wad!

Leven van het Wad

Met Leven van het Wad serveren we je niet alleen de lekkerste recepten of vertellen we je waar je de producten kunt krijgen; we gaan nog een stapje verder. Juist nu willen we je laten zien wat deze producten uit het waddengebied zo bijzonder maakt. En wat de relatie met de natuur en de leefomgeving is. In gesprek met enkele producenten, vertellen we je alles over de lekkerste aardappels, zuivel, vlees én graan. Iedere producent heeft zijn eigen vindingrijke manier bedacht om de producten van de Wadden zo vers mogelijk op jouw bord te krijgen. 

Kortom, we laten jou zien hoe je kunt Leven van het Wad!

Onze lokale helden - Maak kennis met enkele producenten van de Smaak van de Wadden

Dit wil je zien!

Voor Leven van het Wad neemt Wilbert je mee op een lokaal en smakelijk avontuur. Hij gaat op bezoek bij de lokale helden én maakt samen met Susan twee heerlijke gerechten klaar.


(klik op de afbeelding om de video te starten)

De lekkerste recepten - Ga zelf aan de slag met de producten van de Wadden

Coop Holwerd

We laten je graag kennismaken met Leven van het Wad. Daarom hebben we de handen ineen geslagen met supermarkt Coop Verbeek in Holwerd, aan de Friese Waddenkust. Eigenaar Willem Verbeek biedt in zijn supermarkt veel lokale producten, rechtstreeks van de producent. Je vindt Leven van het Wad terug met veel herkenbare elementen. Zoals plafondhangers, schapkaarten, stoepborden en natuurlijk de mooie foto's die je ook deze pagina ziet. 

Breng een bezoek aan de supermarkt en maak kennis met Leven van het Wad! Je vindt de Coop in Holwerd op de Fonteinstrjitte 5.

Leven van het Wad voor ondernemers

Dit wil je beleven - Ontdek de mooiste routes rondom de Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.