Langdurige samenwerking voor grootste varende historische vloot ter wereld

Categorieën

Uit circa 400 authentieke schepen bestaat de De Hollandsche Vloot. Deze zijn niet alleen van cultuurhistorische waarde, maar ook van grote toeristisch-recreatieve en maatschappelijke waarde. Daarom is er een langdurige samenwerking opgezet om de grootste, nog varende, historische vloot ter wereld te ondersteunen. De schepen bieden voor ieder wat wils. Zeilvakanties, droogvallen op het wad of een hop van eiland naar eiland. Op een duurzame manier plekken ontdekken die normaal niet toegankelijk zijn. 

Droogvallen - de ultieme ervaring

Droogvallen op de Waddenzee is misschien wel dé ultieme Wadden ervaring. De boot vaart bij hoogwater boven een zandplaat. Zodra het water verdwijnt stap je van boord en loop je over de bodem van de zee. Met iedere stap ontdek je de verborgen schatten van het wad. De zeebodem die kaal lijkt blijkt ineens vol leven te zitten. Nu, in het najaar is het licht zacht en kun je op het Wad een fantastisch spektakel aan kleuren zien. Alsof je door een schilderij wandelt.

Campagne voor De Hollandsche Zeilvloot
Op een speciale themapagina www.visitwadden.nl/zeilen vinden bezoekers een overzicht van de schepen en verschillende kleinschalige arrangementen waarbij de beleving van het Werelderfgoed centraal staat. Het aanbod komt terug op diverse onderdelen van de drietalige website van Visit Wadden en vormt de basis voor online activiteiten via social media, nieuwsbrieven, persreizen en coöperaties met verschillende media titels.

Samen sterker
De BBZ, Vereniging voor Beroepschartervaart, ondersteunt de samenwerking met Visit Wadden en roept ondernemers in de sector op zich aan te melden. Ook ondernemers die niet aangesloten zijn bij de BBZ kunnen zich aanmelden. Op deze manier wordt een gevarieerd en groot aanbod schepen getoont en kunnen meer bedrijven gebruik maken van de extra ondersteuning. 

De Hollandsche Vloot
Nederland heeft de grootste, nog varende historische vloot ter wereld. De ruim 400 authentieke schepen zijn van grote cultuurhistorische waarde. Per jaar neemt de vloot meer dan honderdduizend gasten mee naar het Markermeer, het IJsselmeer, de Wadden en over de wereldzeeën. 

Over Visit Wadden

Het project Visit Wadden beslaat het hele Waddenkustgebied van Groningen tot en met Noord-Holland en is in april 2019 van start gegaan met als doel duurzaam toerisme in het Waddengebied te stimuleren. Visit Wadden is een samenwerking tussen de drie toeristische marketingorganisaties Marketing Groningen, Merk Fryslân, Holland boven Amsterdam en ondernemers en natuur- en erfgoedorganisaties.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.