VisitWadden aanwezig op ITB in Berlijn

Met 180 landen die hun producten presenteren is ITB, voluit Internationale Tourismusbörse Berlin, de grootste travel trade beurs ter wereld. Op de beurs, die van 6 t/m 10 maart gehouden werd, waren meer dan 600 ‘qualified buyers’ aanwezig, ruim 20.000 professionals voor het inhoudelijke programma en bij elkaar opgeteld rond de 160.000 bezoekers.

Een uniek treffen dus voor de internationale reiswereld en alle reden voor VisitWadden om aanwezig te zijn. Tijdens de eerste businessdagen lag de focus op afspraken met touroperators en (vak)journalisten rond het thema Waddenzee Werelderfgoed. In het weekeinde waren het vooral consumenten die de beurs bezochten.

De inzet van het VisitWadden-team was om alle doelgroepen zo gericht mogelijk te informeren en te inspireren om een bezoek aan de Wadden te brengen. Dat geldt zeker voor voor de touroperators en reisbureaus in onze buurlanden. Want waar Nederlands steeds vaker hun reis en accommodaties boeken via internet, doet 40% van alle Duitsers dat nog het liefst via een touroperator. Ook de Vlaming kiest nog vaak voor een persoonlijk contact via een reisbureau.

Voorafgaand aan de beurs waren al ruim 30 afspraken gemaakt en deze georganiseerde ontmoetingen wierpen hun vruchten af. Gesproken is vooral met professionals die duurzaam toerisme hoog in het vaandel hebben en reispakketten aanbieden die goed aansluiten bij de kernkwaliteiten van het waddengebied. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je als Wadden bij deze specifieke aanbieders in zowel het online- als offline aanbod wordt opgenomen. We vertelden enthousiast over onze regio en boden hulp bij het samenstellen van reizen. Men was vooral op zoek naar samenwerking op het gebied van overnachtingen (hotels), fietsvakanties, routes, waddentochten, bijzondere locaties en activiteiten.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.