Anke Bruin-Kommerij

Categorieën

“Eén dorp en verder natuur. Hoge duinen, de Vliehors, de Oude Kooi… En wat ik zo heerlijk vind: het gevoel van vrijheid. Je kunt hier echt alleen zijn, ook in het hoogseizoen. En wil je meer drukte, dan zoek je het dorp op.” 

Haar enthousiasme als gastvrouw van Vlieland leverde Staatsbosbeheer boswachter-voorlichter Anke Bruin-Kommerij zelfs al een standbeeld op. En dankzij de liefde voor haar Dirk woont de van oorsprong Amelandse al weer ruim dertig jaar op Vlieland. Maar het is vooral de liefde voor de natuur die ze als ambassadeur graag met anderen deelt. Namens Staatsbosbeheer verzorgt ze excursies, ze helpt de beheerder op natuurkampeerterrein de Lange Paal, maakt blogs en sluit als Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand tien tot twaalf huwelijken per jaar.

Mooi als je als gastvrouw gewaardeerd wordt door bewoners en gasten van Vlieland. Maar dat is een verdienste van het hele team van Staatsbosbeheer, vindt Anke. Ze willen allemaal hun enthousiasme voor de natuur, de cultuur en het eiland overbrengen. “Het is geweldig dat je mensen kunt pakken met je verhaal. Dat je ze op een andere manier kunt laten kijken naar hun omgeving, naar de afwisseling van de seizoenen, het tij en de horizon. Dat verveelt nooit.”

  • Bekijk de video

    Bekijk hier de video van Anke Bruin-Kommerij

  • TROTS!

    Kijk mee met de verhalen van de ambassadeurs.

    Ambassadeurs
    TROTS!

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.