Anne Bierema

Categorieën

Anne Bierema runt samen met zijn familie Puur Terschelling in Oosterend. Wie wil genieten van de natuur en het pure gevoel van Terschelling is bij dit familiebedrijf aan het juiste adres. Ga mee met een huifkartocht of klim op de rug van één van de prachtige Friese paarden. Je kunt bij de familie voor van alles terecht: wadlooptochten, een ijscokar of een wandeltocht met de ezels.

Anne is geboren en getogen in Oosterend op Terschelling en woont met zijn gezin nog steeds in de ouderlijke boerderij. Het dorp ligt dicht bij de Waddenzee en Anne maakt dan ook dagelijks een rondje over de waddendijk waar zijn schapen staan te grazen. Leuk werk, want het uitzicht vanaf de dijk is en blijft prachtig, zelfs als je daar al jaren woont. Volgens Anne bestaat er dan ook geen mooiere plek op de wereld dan het Wad bij Grië op Europees natuurreservaat de Boschplaat.

De natuur op het eiland is belangrijk voor de familie. De combinatie van het mogen wonen én werken in de natuur van Terschelling maakt het leven in het Waddengebied voor hen zo bijzonder. Maar ook de gasten van Puur Terschelling zijn vaak erg onder de indruk van alles wat Terschelling te bieden heeft. Volgens Anne is de natuur op Terschelling uniek en weet het de bezoekers daarom steeds weer te verrassen. Zo is er bos, natuurreservaat de Boschplaat, duinen en het strand en ook nog een Dark Sky park.

 

En vergeet niet dat het allemaal deel uitmaakt van het Unesco Werelderfgoed. Nog bijzonderder: het bevindt zich voor Anne en zijn familie allemaal in ‘hun’ achtertuin.

Het leven en werken in de natuur op het eiland blijft bijzonder omdat de natuur zich aanpast aan de seizoenen. Anne: "Elk jaargetijde laat hier zijn eigen charme zien, met haar planten, dieren en het leven op de zeebodem." In de winter staan de kwelders en delen van de Boschplaat onder water. Een paar maanden later staan de Friese paarden op dezelfde plek, dicht bij het wad. De veulens van de paarden worden daar geboren. Die afwisseling is één van de meest bijzondere ervaringen volgens Anne, het pure Terschelling gevoel.

Wat dat pure Terschelling gevoel is kan je niet uitleggen, dat moet je simpelweg ervaren. Dat is dan ook precies het doel van Anne en zijn familie. Een goede reden dus om samen met Puur Terschelling de natuur op Terschelling te gaan ontdekken. Ga op pad, geniet en laat je verwonderen door de schoonheid van de natuur.

 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.