Waddenzee Werelderfgoed viert feest

Categorieën

De Waddenzee heeft dit jaar precies tien jaar de status van Werelderfgoed. Dat vieren we onder meer met een bijzondere fietstocht. Op 14 juni gaan vanuit Nederland en Denemarken fietsers op pad. Zij ontmoeten elkaar op 30 juni tijdens de internationale Dag van het Wad in Wilhelmshaven. Daarnaast pakken we in Nederland dit jaar extra tijdens de Dag (Weekend) van het Wad.

De fietsers krijgen tijdens hun tocht gezelschap van lokale waddenfans en bekende waddenlanders. Iedereen kan een dagje meefietsen. Met de fietstocht vragen we aandacht voor het behoud van de uitzonderlijke waarden van het Werelderfgoed. Langs de route worden verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. Hou onze website de komende weken in de gaten voor het programma!

 

Waarom Werelderfgoed?
De Waddenzee is het grootste getijdengebied ter wereld, waar natuurlijke processen niet worden verstoord. Het strekt zich met een lengte van 500 kilometer langs de Nederlands, Duitse en Deense kust. Nergens anders vind je een gebied dat zo dynamisch is en waar landschappen voortdurend veranderen onder invloed van die dynamiek. Het gebied heeft betekenis voor de hele wereld. Zo is het wereldwijd een van de belangrijkste gebieden voor trekvogels

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.