Waddenfestival 2024

Op donderdagmiddag 25 januari 2024 is het zover: het Waddenfestival. Twee jaar geleden presenteerden we tijdens de eerste editie van het Waddenfestival onze ambitie om in 2030 de meest duurzame bestemming van Europa te zijn. Meer dan 100 stakeholders ondertekenden deze ambitie. En onze reis gaat verder. Dit jaar samen met Wad van Waarde en Donkerte van de Wadden, beide belangrijke projecten op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Ben je actief in het Waddengebied en heb je een rol in toerisme en recreatie? Dan ben je van harte welkom! Op 25 januari van 15:30 - 20:00 uur vindt deze editie van het Waddenfestival in Franeker plaats. 

Wat kun je verwachten?

Op het Waddenfestival ontmoet je andere betrokkenen uit het Waddengebied waarmee je kunt bijpraten. Je doet inspiratie op over de ontwikkeling van onze duurzame bestemming en na afloop neem je ideeën mee naar huis die jou en het Waddengebied gaan helpen met de reis naar 2030. Het festival begint met een speciale aflevering van ‘Dit is het Waddennieuws’  onder leiding van presentator Harm Jan Edens. Vervolgens ga je op ontdekkingstocht door Franeker tijdens duurzame Wadexpedities. Van sterrenstelsels tot een plasticvrije Waddenstandaard. Natuurlijk sluiten we de dag af met een proeverij van de lekkerste producten uit de buurt en ontdek je de Smaak van de Wadden.

Onze partners

Deze editie van het Waddenfestival organiseert Visit Wadden samen met Wad van Waarde en Donkerte van de Wadden. Beide programma’s leveren een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van onze duurzame bestemming.

Donkerte van de Wadden

Het Waddengebied is één van de laatste plekken in Nederland waar het nog écht donker wordt. Het programma Donkerte van de Wadden zet zich in voor een groter bewustzijn van het belang van het donker. Samen met ondernemers en lokale partners bouwen we donkertebelevingsplekken en nachttuinen door het hele Waddengebied. Zo zorgen we ervoor dat het Donkere Wad geliefd en beschermd blijft.

Lees meer

Wad van Waarde

Ook ons Waddengebied heeft last van plastic soep, grotendeels veroorzaakt door ons eigen plastic afval en gebruik van synthetisch textiel. Wad van Waarde wil de schade van microplastics aan het Waddengebied en de mens tegengaan. Dit doen we door producten te ontwikkelen die lang meegaan, van lokale biologische grondstoffen zijn gemaakt en in de natuur afbreekbaar zijn. Deze producten introduceren we als een gezond alternatief.

Lees meer

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.