Inspiratiegids

De nacht heeft veel te bieden voor jou als ondernemer. Je kunt inspelen op een relatief nieuwe en groeiende vorm van toerisme: donkertetoerisme. De nacht biedt kansen om nachtbelevingsactiviteiten voor toeristen te organiseren en zo een nieuwe bron van inkomsten aan te boren.

Dus doe mee met Donkerte van de Wadden en laat je inspireren door verschillende nachtactiviteiten. Deze inspiratiegids helpt je op weg met het organiseren van donkerte-activiteiten bij of in de omgeving van jouw onderneming. Er is een heel scala aan mogelijkheden. Van sportief tot ontspannend, van cultuur tot natuur of culinair. We hebben de activiteiten onderverdeeld in 4 categorieën: culinair, flora en fauna, nachtbeleving en cultuur.

Ontdek wat jij kan organiseren voor de toerist - Keuze uit 4 verschillende thema's

 • Culinair

  Daten in het donker, proeven in het donker en dineren bij kaarslicht. Bekijk hier de leukste culinaire activiteiten. 

  Culinair
 • Nachtbeleving

  Ervaar de donkerte van het Waddengebied en geniet van de sterrenhemel tijdens een nachtelijke wandeling of vaartocht op het Wad bijvoorbeeld met een natuurgids of sterrenkundige. Lees hoe je deze activiteit kunt organiseren.

  Nachtbeleving
 • Flora en fauna

  Ga op zoek naar de echte nachtdieren in de nacht. Welke dieren kun je zien en ontdek hoe je zo’n activiteit voor jouw gasten kunt organiseren.

  Flora en fauna
 • Cultuur

  Talloze culturele activiteiten geven een extra dimensie aan nachtbeleving. Denk aan muziek, fotografie of verhalen. Bekijk hier een aantal voorbeelden.

  Cultuur

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.