Het donkere Wad biedt unieke kansen

Nacht van het Wad

Op ons platform Nacht van het Wad bieden ondernemers en organisaties hun nachtactiviteiten aan. Wij maken reclame voor deze activiteiten via onze social media kanalen en toeristen kunnen de activiteiten vervolgens op nachtvanhetwad.nl boeken. 

 

FacebookTwitter - Instagram 

 

Maar Nacht van het Wad doet nog meer! We zetten ons actief in voor het verbinden en begeleiden van nieuwe donkerteondernemers. Zo ontmoeten we elkaar regelmatig tijdens onze ondernemersbijeenkomsten, organiseren we in het najaar van 2023 een Nacht van het Wad congres en werken we samen met de ondernemers in ons netwerk voor mooie promotievideo's, foto's en ander digitaal en fysiek marketingmateriaal. Lijkt het je leuk om een keertje aan te haken bij een bijeenkomst, of wil je op de hoogte blijven van onze plannen? Meld je dan aan voor de niewsbrief! 

 

 

Ik wil de nieuwsbrief voor ondernemers!

Netwerk Leentelescopen

Sinds 31 oktober hebben de bibliotheken van Biblionet Groningen in Oldehove, Winsum, Uithuizen, Delfzijl en Appingedam een leentelescoop dankzij het programma Donkerte van de Wadden. We willen het aantal locaties graag uitbreiden en bieden deze telescopen tegen een sterk verminderde prijs aan ondernemers.

Doe je mee? Dan krijg je het volgende: 

  • Een telescoop met app die je helpt om sterren, planeten en andere hemellichamen te vinden
  • Een opbergtad voor de telescoop met verschillende lenzen
  • Een hanleiding in de tas en in de vorm van een video
  • PR en onderhoud via Donkerte van de Wadden
Neem contact op voor meer informatie!

Aan de slag! - Neem een kijkje en laat je inspireren

Donkerte van de Wadden heeft een adviespakket ontwikkeld voor nieuwsgierige ondernemers. Hier vind je tips om je onderneming te verdonkeren, een inspiratiegids om een nachtactiviteit te organiseren en laten we ondernemers en toeristen aan het woord. 

De adviezen zijn gebaseerd op 3 pilots bij toeristische ondernemers in Friesland, Groningen en Noord-Holland: Landal Esonstad (Anjum, Dark Sky Park Lauwersmeer),  AG EMS Borkumlijn (terminal veerdienst, Eemshaven) en Camping Waddenzee (Westerland op voormalig Waddeneiland Wieringen). Hartelijk dank voor jullie medewerking!

Meer donkerte

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.