Nachtkaart

Boek jouw Nacht van het Wad

Ben je klaar voor avontuur? Ondernemers en organisaties door het hele Waddengebied bieden je de kans om de donkerte van de Wadden zelf te ervaren tijdens een van de vele unieke nachtactiviteiten. Op het platform Nacht van het Wad vind je een overzicht van de activiteiten.

Ga je paardrijden tijdens volle maan, een nachtelijke fotografiecursus volgen, een nachtwandeling maken over Terschelling of sterrenkijken op Texel?

Nacht van het Wad

Gratis nachtwandelingen

 • Texel

  Ben je op Texel in de herfst of winter, maak dan ook eens een avondwandeling. Speciaal voor gezinnen met kinderen is er een gratis opdrachten-tocht uitgezet.

  Klik hier voor de gezinstocht

  Klik hier voor de nachtwandeling 

  Texel
 • Lauwersmeer

  Laat je ogen wennen aan de duisternis en je ziet meer dan ooit tevoren. Bewandel de nieuwe Dark Sky route en ontdek de sterrenbeelden die schitteren aan de lucht. Deze nieuwe route start bij Activiteitencentrum Lauwersnest. Je kunt overdag de QR-codes scannen die op de bordjes staan en zo van alles te weten komen over de nacht in het Lauwersmeergebied. Kom na zonsondergang terug om de nacht zelf te ervaren.

  Lauwersmeer
 • Terschelling

  Deze wandelroute van zo’n 2 kilometer is speciaal bedoeld om te lopen in de schemering of in het donker en is voor alle leeftijden. De tocht voert je door bos en duin, en gaat grotendeels over onverharde paden. 

  Klik hier voor de route 

  Terschelling

Meer Donkerte?

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.