5 mooie zonsondergang plekken in het Waddengebied

Een weidse horizon, de geur van zilt zeewater en de warme gloed van de ondergaande zon die de hemel schildert in de meest verrassende kleuren. De weerspiegeling op het kalme water creëert een eigenzinnig schouwspel dat je sprakeloos achterlaat. Langs de Waddenkust wordt elke avond een betoverende show opgevoerd. Of je nu op een verlaten strand staat, je voeten in het zand begraven, of op een schilderachtige dijk zit met uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee, overal ontdek je de schoonheid van de zonsondergang.  

Balgzand

Bij informatiecentrum 't Kuitje, langs de Waddenkust in Noord-Holland, kan je een genieten van de prachtige zonsondergang. Het landschap is adembenemend, met slikken en schorren die bij eb droogvallen. Vogelliefhebbers zullen hier dolgelukkig zijn, want er zijn veel trekvogels te zien. De echte magie begint wanneer de avond valt. De lucht boven Balgzand verandert in een kleurenspektakel met warme oranje, rode, roze en paarse tinten die de hemel schilderen. Hier ontdek je het betoverende landschap van het Wad.

Ontdek meer

Noordkaap

De zonsondergang bij de Noordkaap, het allernoordelijkste puntje van het vasteland van Nederland, is betoverend. Bij de Noordkaap kijk je uit over de uitgestrekte Waddenzee, voel je de frisse zeewind op je gezicht en ervaar je het ruige, ongerepte landschap. Terwijl de zon langzaam zakt, verandert de lucht in warme tinten oranje en roze, vermengd met het diepe blauw van de hemel. Wolken dansen in prachtige kleuren terwijl de zon lager komt. Als de zon volledig achter de horizon verdwijnt, kleurt de lucht donkerder en beginnen de sterren te fonkelen. Kortom genoeg te bewonderen voor een avond voor in de boeken.

Ontdek meer

Moddergat

Moddergat, dat leuke dorpje aan de kust van Friesland, heeft iets magisch in petto voor de avontuurlijke zonsondergangjagers. Elke avond speelt de lucht daar namelijk een ware show. De lucht boven Moddergat transformeert geleidelijk van levendig blauw naar warme tinten oranje en roze, terwijl de zon langzaam naar de zee zakt. Het water van de Waddenzee en de weelderige kwelders reflecteren de kleuren. Dus, pak je camera, breng een kleedje mee en geniet van dit natuurlijke spektakel. Moddergat in Friesland is de place to be voor diegenen die willen wegdromen bij de zonsondergang.

Usquert

De zonsondergang in het gehucht Usquert is betoverend. Vanaf de zeedijk zie je de lucht langzaam veranderen. Wolken dansen in allerlei kleuren over het land, met in de verte de Waddenzee. De zonsondergang bij Noordpolderzijl op de dijk is een moment van pure verwondering, waarin de schoonheid van de natuur en het kalmerende landschap samenkomen. Genoeg moois voor een blijvende herrinnering aan de Groninger Waddenkust. 

Ontdek meer

Lauwersmeer

Zo op de grens van Groningen en Friesland vind je de Hoek van de Bant. De ideale plek om te genieten van de zonsondergang. Vanaf de Waddentribune heb je namelijk een mooi uitzicht over een uniek stukje Werelderfgoed. Hier zie je hoe vogels op zoek zijn naar voedsel in het slik, terwijl de zon op de achtergrond de lucht kleurt. Een plek waar je uren kunt zitten na een rondje om het Lauwersmeer met de zonsondergang als perfecte afsluiter. 

Ontdek meer

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.