Onvergetelijk uitzicht

Eigenlijk best handig die kortere dagen, daardoor hoef je er niet zo vroeg uit en hoef je niet lang op te blijven voor de zonsop- en ondergang. Het bekijken hiervan is dan ook een must do op jouw je activiteitenlijst. Ontdek de mooiste plekjes en ervaar de magie! Neem je wel je camera mee?

Genieten van hoe de zon ondergaat, of in de ochtendgloren de zon zien opkomen dat doe je op één van je favoriete eilanden! Het is iets magisch, de overweldigende kleuren en het spektakel van de zon. Lekker zittend op een kleedje op het strand of op een terras bij een strandpaviljoen. Maar op welke plek van het eiland moet je zijn om deze magie te bewonderen? Wij zetten de hotspots voor je op een rij:

Terschelling

Bij Paviljoen De Walvis in West-Terschelling ben je op het juiste adres voor de zonsondergang. Wil je liever de zon zien ondergaan in de natuur? Dan raden we je aan om het natuurgebied De Noordsvaarder in te gaan. Vertrek op tijd, het verste punt ligt op 60 minuten loopafstand vanaf De Walvis.

Voor de mooiste zonsopgang moet je bij het wad bij De Wierschuur zijn. 

Zonsondergang bij de Noordsvaarder

Vlieland

Op Vlieland kun je op veel plekken terecht voor een mooie zonsop- of ondergang, wij raden het strand bij de waddenhaven (Havenweg) aan voor de zonsopkomst. En aan het einde van de dag kun je de zon zien ondergaan bij de uitkijktoren (Vuurboetsduin 2) vlakbij de vuurtoren.

Ameland

Voor de mooiste plek op Ameland om de zon zien onder te gaan ga je naar het strand van Hollum. Onder het genot van een Amelands Beetje Blond biertje op het terras van Beachclub The Sunset of gewoon ergens op het strand. De volgende ochtend fiets je naar het andere puntje van Ameland, namelijk het natuurgebied Het Oerd waar je de zon prachtig ziet opkomen.

Zonsopkomst bij 't Oerd

Schiermonnikoog

Op het Westerstrand op Schiermonnikoog moet je zijn om de zonsondergang te bewonderen. Het strand kan hier bij eb ongekend lang zijn en aan het einde zie je de zon langzaam achter de horizon verdwijnen. Adembenemend… De mooiste zonsopgang op Schiermonnikoog vind je op de dijk. Met uitzicht over het Wad en de vogels wordt de wereld op overweldigende wijze voorzien van kleur.

Texel

In het haventje van Sil bij De Cocksdorp moet je zijn voor een prachtige zonsopkomst. De zon kun je langs de gehele Noordzeekust goed zien ondergaan. Bij de vuurtoren of bij één van de strandpaviljoens bij Paal 15 of 17 is het wel extra spectaculair. Voor een heel ander uitzicht ga je naar de dijk bij Molen het Noorden. Daar zet je de molen met de ondergaande zon op de achtergrond prachtig op de plaat!

Strandpaviljoen Paal 17

Meer lezen

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.