Boerderijwinkels in het Friese waddengebied

Ze zeggen wel eens ‘wat van ver komt, is lekker’, maar eigenlijk blijkt dat wat van dichtbij komt meestal nóg lekkerder is. Bij allerlei gezellige boerderijwinkels in het Friese Waddengebied kun je streekproducten krijgen die rechtstreeks van het land komen. Vaak biologisch gemaakt en met liefde voor het land. Want zeg nou zelf: die kromme komkommer uit de buurt smaakt toch echt beter dan die perfecte uit de fabriek. In welke boerderijwinkel vul jij binnenkort je mandje met lokaal lekkers?

 

Frisian Angus

Eerlijk vlees uit de Friese natuur. Daarvoor kun je terecht bij Frisian Angus. De kudde van 130 Angus runderen lopen iedere zomer in het Nationaal Park Lauwersmeer waar geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Ze kunnen hier grazen van verschillende kruiden en grassen. En dat proef je. Ga eens langs bij de boerderijwinkel in Anjum. Naast het vlees van de Black Angus runderen zijn er ook streekproducten te koop, zoals kaas, bier, wijn, vruchtensap, jam en allerlei heerlijke waddenproducten. Je gaat hier nooit met lege handen naar huis.

Lees meer

Streekwinkel Op ’e Stâl

Bij deze streekwinkel in Buitenpost kun je terecht voor heerlijke biologische en/of fairtrade producten. En van de Friese Wouden tot aan de Waddenregio, alles komt uit de buurt. Zo kun je je bord vullen met allerlei lokaal lekkers. Van jam tot aan wijn en van kazen tot pasta. Hier is voor ieder wat wils. Naast de lokale producten kun je ook plaatsnemen op het tuinterras of binnenterras van Op ’e Stâl. Geniet van een kop fairtrade koffie of thee met huisgemaakt gebak met kleinfruit van eigen erf. Of ga voor een lunch van boerenproducten uit de regio met kruiden uit eigen tuin. 

Lees meer

Bruinsma Bio

De natuer hat altyd gelyk! Oftewel: de natuur heeft altijd gelijk. Dat is het motto van biologisch tuin-akkerbouwbedrijf Bruisma Bio aan de Hoarnestreek. In de boerderijwinkel op het erf verkopen ze biologische producten van eigen land en van dat van de buurman. En of je nu in de zomer of in de winter komt. Ieder seizoen zijn er weer andere verse producten te verkrijgen. Van broccoli tot bieten en van kolen tot lokale erwtjes. Ook de piepers kunnen natuurlijk niet ontbreken. Zo vul je je bord met allerlei lekkers uit de omgeving.

Lees meer

Kaasboerderij de Marlannen

Bij kaasboerderij De Marlannen hebben ze ruim 25 hectare aan weiden. Ideaal om de koeien zo veel mogelijk buiten te laten grazen van het kruidenrijke grasland. Er wordt geen kunstmest gebruikt en het krachtvoer komt van de eigen boerderij. Dit alles zorgt voor een vollere smaak van de kaas. In de boerderijwinkel verkopen ze biologische kazen, eieren en zuivelproducten. En voor de durfal hebben ze kaas uit eigen kaasmakerij met verschillende smaken zoals: komijn, verse knoflook, mosterdzaad en met zeeaster. Voor ieder wat wils. Vergeet wanneer je je boodschappen doet niet je verrekijker mee te nemen. De weilanden van De Marlannen staan namelijk geregeld vol met grutto’s.

Lees meer

Lyts Ropta

Bij het biologische akkerbouwbedrijf Lyts Ropta werkt de boer met wat de natuur te bieden heeft. Een gezonde en vruchtbare grond is heel belangrijk. Daarom gebruiken ze alleen maar mest van eigen dieren. De akkers staan vol met bloemkool, sjalotten, aardappelen, rode-, witte -, groene-, spits-, en boerenkool, pompoenen, grasklaver en graan. En bij de boerderijwinkel staan de kratten vol met deze heerlijke verse groenten. Volledig biologisch en zo van het land. Kun je geen genoeg krijgen van het biologische boerderijleven? Bij Lyts Ropta kun je ook blijven slapen. In het gerenoveerde bakhúske, waar 100 jaar geleden brood werd gebakken, kun je nu wegdromen tussen de weilanden.  

Lees meer

Meer lekkers uit de streek - Proef het Waddengebied

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.