Koken met waddenproducten
Het waddengebied zit vol verrassende streekproducten. Het land, het Wad en het water zorgen voor pure smaken. En deze vind je gewoon in je achtertuin. Lekker lokaal én dichtbij. Tijdens 'Koken met waddenproducten' eren we iedere maand één van deze mooie producten van het Wad, door middel van een recept. Alle kustgebieden en eilanden komen aan bod. Eet wat het Wad schaft.
Waddenproducten
Overal in het Waddengebied vind je de lekkerste producten. Langs de kust, in en aan zee en op de Waddeneilanden. De akkers langs de kust staan vol met prachtige gele mosterdbloemen die zorgen voor de overheerlijke lokale mosterd. De duinvalleien van Terschelling kleuren in het najaar rood door de cranberries, die lang geleden na een schipbreuk aanspoelden op het eiland. En de Waddenzee brengt de allerlekkerste garnalen die zorgvuldig worden gepeld in de garnalenhoofdstad van Nederland. Of je nu een echte zoetekauw bent of liever geniet van een hartige hap. Voor iedereen is er wat wils te vinden in het Waddengebied. Dus trek je schort aan, haal de lekkerste producten uit de buurt en proef de smaak van de Wadden.

Recepten met waddenproducten - Ga zelf aan de slag met producten uit het Waddengebied
-
Garnalen uit Zoutkamp
Een frisse pasta met garnalen en zeekraal
-
Fries suikerbrood
Wentelteefjes gemaakt van suikerbrood
-
Amelander mosterd
Bladerdeeghapjes met kaas en mosterd
-
Cranberries van Terschelling
Brownies met de bekendste bes van Terschelling
-
Biesheuvel knoflook
Borrelbrood met knoflook en kruiden
-
Koffie van Vlieland
Arretjescake met een vleugje koffie
-
Spek van Waddenvarkens
Salade met croutons, spek en een frisse dressing
-
Amelander Nobeltje
Tulband cake met rozijnen geweld in Nobeltje
-
Friese kaas
Quiche met prei en kaas uit Friesland
-
Texels bier
Stoofvlees met Texels Skuumkoppe