De mooiste nazomerwandelingen

Categorieën

De warme zomerse dagen liggen achter ons én met de overgang naar de herfst is het altijd weer een prachtig moment om in de natuur op pad te gaan. De nazomer zorgt voor ideale wandeltemperaturen en prachtige vergezichten.

Leestijd: ongeveer 5 minuten.

Helderse duinen

Laat je verrassen door deze veelzijdige route. Van slingerpaadjes door de duinen tot de kaarsrechte dijk langs de zee. Wandel door het kunst- en natuurproject De Nollen, Mariëndal en de Helderse duinen. En spot de robuuste forten. De route eindigt in de binnenstad van Den Helder waar je heerlijk op het terras kunt genieten van een warm drankje. Tip: kijk uit naar de Schotse Hooglanders.

Lees meer

Natuurwandeling Lauwersmeer

Ben je een echte vogelliefhebber? Dan is deze wandelroute zeker wat voor jou. In 1969 werd de Lauwerszee, na de watersnoodramp, afgesloten en ontstond het Lauwersmeer. Uiteindelijk ontstond er een nieuw landschap met uitgestrekte, ruige graslanden. De ideale plek voor een wandeling. En misschien spot je wel een van de vele Konikpaarden of Schotse Hooglanders. Maar kijk ook vooral ook naar de lucht, want het park is één van de belangrijkste vogelgebieden van West-Europa. Tip: Neem vooral je verrekijker mee. 

Lees meer

En wat dacht je van deze mooie routes!

Wandelen door Winsum

Tussen de stad Groningen en de Waddenzee vind je het dorp Winsum. Wandel over de twee bruggen die Winsum en Obergum met elkaar verbinden en geniet van het uitzicht over het Winsumerdiep. Zie hoe dorpjes op heuvels liggen, of beter gezegd: wierden. Wist je dat dit deel van Groningen oorspronkelijk één grote kwelder was, waar eb en vloed vrij spel hadden. Geniet van de natuur, maar laat je met deze wandeling ook verrassen door de gezelligheid en geschiedenis van Winsum!

Lees meer

Midsland polder, duinen en strand

De ideale nazomer wandeling met een brede variatie aan natuur. Wandel door de mooie polders, door de zandopduikingen: de oudste duinen van Terschelling én over het strand. Waai heerlijk uit, terwijl je geniet van de aangename temperatuur. Sluit de route perfect af in het gezellige dorpje Midsland met een lekkere bak koffie of thee.

    Lees meer

    Mis niets!

    Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.