De mooiste plekken om te kanoën

Categorieën

Aan de waddenkust zijn ontzettend veel plekken te vinden waar je een kano of kajak kunt huren. Vertrek op een heerlijk verfrissende tocht en bekijk de wadden vanuit een nieuw perspectief. Ontdek Den Helder vanaf het water, peddel door het prachtige landschap in Friesland of stap in een zeekano en maak een tocht naar een van de eilanden. Een actief uitje of een ontspannen middag, bij deze verhuurders kan het allemaal.

Ontdek Den Helder

Kanoverhuur Den Helder is gevestigd in De Helderse Vallei. Vanuit hier kan je alle kanten op, want dit is het middelpunt van alle kantoroutes die Den Helder en Julianadorp rijk zijn. Stap in je kano en peddel met de boerenlandroute dwars door de bollenvelden. Of kies bijvoorbeeld voor de stad- en stellingenroute en vaar langs Fort Dirks Admiraal, Fort Erfprins, Fort Westoever, de linie en Willemsoord.  

Bekijk

Met je kajak op zee

Lijkt het je wel wat om met je kajak de zee op te gaan? Dan ben je bij de Wirdumerklap aan het juiste adres. Ga mee op het cursusweekend en leer alles wat je moet weten over zeekajakken. Op de laatste dag van het weekend maak je een prachtige tocht naar Schiermonnikoog. Heb je al wat meer ervaring? Ga dan mee op een van de kanotochten naar bijvoorbeeld Terschelling. En geen zorgen: als zeekajakken niet helemaal jouw ding is kan je hier ook gewoon terecht voor het huren van een kano of kajak.

Bekijk

Kano door idyllisch Kollum

Kollum is een uitstekende plek om in je kano te stappen. Het centrum van dit dorp is namelijk beschermd dorpsgezicht. Peddel langs de bijzondere plekken van het dorp en plof na afloop neer op een van de terrasjes. Ook voor langere tochten is Kollum een goed startpunt. Er zijn veel routes die je vanuit het dorp kunt volgen. Bijvoorbeeld de Alde Lunen. Even ten noorden van Kollum peddel je door de ‘uitlopers’ van het Nationaal Park Lauwersmeer en geniet je van het groene Kollumerland.

Bekijk

Varen door een oer-hollands landschap

Kanoverhuur De Aker bestaat al sinds 1972 en staat bij kanoliefhebbers bekend om de schitterende routes en de ongedwongen sfeer. In dit oer-hollandse landschap zijn verschillende routes uitgezet. Kies je voor de rust van de polder of voor het open karakter van het Uitgeestermeer? Of doe je het gewoon lekker allebei? Een aanrader is de rode route. Hiermee peddel je langs pittoreske dorpjes, bruggetjes, oude veenmeertjes en natuurlijk: een echte windmolen.

Bekijk

Ontspannen op het Groningse water

Bij Marenland in Winsum hebben ze alles wat je nodig hebt voor een heerlijk ontpannen dagje kanoën door het Groninger land. Een kort ommetje of een lange tocht: het is hier allemaal mogelijk. Groningen heeft namelijk wel 950 kilometer kanowater. En na een middag op het water neem je op de camping heerlijk plaats op het terras of in het restaurant.

Bekijk

Vertrek vanuit de achtertuin

De Rozen Pastorie ligt in het kleine en knusse dorpje Idsegahuizum. De kano’s en kajaks worden verhuurd vanuit de landelijke achtertuin, die aan het open vaarwater ligt. Vanuit hier kan je een aantal prachtige rondjes varen. Peddel bijvoorbeeld naar Makkum en leg even aan voor een drankje bij de sluis of een mooie wandeling. Onderweg geniet je van het prachtige Friese landschap.

Bekijk

Rust en ruimte in Nationaal Park Lauwersmeer

Het Nationaal Park Lauwersmeer is een prachtig natuurgebied. Hier zijn rust en ruimte nog heel gewoon. Het gebied is erg gevarieerd. Open water, kleine riviertjes, wuivende rietvelden en uitgestrekte graslanden wisselen elkaar steeds af. Je kunt dit gebied uitstekend verkennen met een kano. Vaar over het Lauwersmeer of peddel door het minder brede water van bijvoorbeeld het Nieuwe Robbengat. Kijk goed om je heen, want er leven veel bijzondere dieren in het Nationaal Park. 

Bekijk

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.