Beleef de lente in het waddengebied

Categorieën

Een helder blauwe lucht, zonnestralen op je huid en het prachtige gefluit van vogeltjes: de lente is weer begonnen. Hoog tijd om de natuur in te gaan! En waar kun je dat nou beter doen dan in het waddengebied? Om je een beetje op weg te helpen hebben we zes mooie lenteroutes op een rijtje gezet. Laat je inspireren en geniet deze lente van de pracht die het waddengebied je te bieden heeft.

 

Veel wandelplezier!

 

History Hotspots Dokkum

Kom alles te weten over de geschiedenis van Dokkum tijdens een stadswandeling door de vestingstad. De wandelroute leidt je langs allerlei historische punten en laat je de schoonheid van de stad van het Wad zien. Wandel over de bolwerken langs de oude molens en neem een kijkje bij de ijsfontein van 11fountains. Vergeet vooral niet om tussendoor even te ontspannen bij één van de vele restaurants en koffiezaakjes die er te vinden zijn!

Afstand: 3,4 kilometer

Ga naar de route

Natuurwandeling Warffum en Den Andel

Beleef het voorjaar midden in de natuur tijdens een wandeling langs de Groningse Waddenkust. Terwijl je wandelt door de natuur bij Warffum en Den Andel kom je allerlei wilde, eetbare planten tegen uit de regio. Ondertussen kun je luisteren naar een bijzondere audiotour. Je leert dan van alles over de natuur in het gebied, krijgt culinaire tips en ontvangt van elk wild gewas een recept mee naar huis. Zo kun je nog lang nagenieten van deze heerlijke lentewandeling! 

Afstand: 6,6 kilometer

Ga naar de route

Rondje Lauwersmeer

Ruige, uitgestrekte graslanden, begroeide zand- en kleiplaten en een enorm oppervlakte aan ondiep water; dat is het Nationaal Park Lauwersmeer. Hier kun je midden in de natuur genieten van het gefluit van vogeltjes. Een wandeling door het Lauwersmeergebied laat je de lente ervaren in haar volle bloei. Wie liever ‘s nachts op ontdekking gaat, kan ook terecht in deze bijzondere omgeving. In het Dark Sky Park Lauwersmeer kun je ‘s nachts namelijk de sterrenhemel bewonderen op één van de hemelplatforms in het gebied! 

Afstand: 10 kilometer

Ga naar de route

Fietsroute Wieringen

Voormalig Waddeneiland Wieringen is de ideale plek om van de lente te genieten. Stap op de fiets en geniet van schitterende uitzichten over de Waddenzee, het IJsselmeer en de Hollandse polder. Bij mooi weer kun je zelfs Texel zien liggen. Van de kust bij Den Oever tot Hippolytushoef en alles daaromheen: deze route neemt je mee langs alle mooie plekken die op Wieringen te vinden zijn. Zet onderweg ook je fiets eens aan de kant en geniet van dit bijzondere stukje Wadden.

Afstand: 26,3 kilometer

Ga naar de route

Rondje Terschelling

Het avontuur begint in het kleine, gezellige dorpje Midsland, en leidt je door de mooie polders van Terschelling. Onderweg naar de duinen voel je de lentekriebels al opkomen. Fluitende vogels, de schitterende natuur en de rust in het gebied zorgen ervoor dat je je even helemaal kunt ontspannen. Na de wandeling kom je terug in het dorp, waar je nog even heerlijk kunt nagenieten in de zon op een terras onder het genot van een kop koffie. 

Afstand: 10 kilometer

Ga naar de route

Natuurwandeling Ameland

Ga op ontdekkingsreis door de wilde, veelzijdige natuur van Ameland. De reis begint in de duinen, waar je een grote variatie aan planten en bloemen aantreft. Als je geluk hebt, kom je onderweg grazende reeën, Hereford runderen of Soay schapen tegen. Langzamerhand komt de zee dichterbij, begin je de zilte lucht te ruiken en hoor je de zee ruizen. Vergeet niet tussendoor even heerlijk te ontspannen op één van de vele zitplekken die je tijdens de wandeling tegenkomt.

Afstand: 588 meter

Ga naar de route

Meer lezen?

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.