De meivakantie vier je op de Wadden

Categorieën

De meivakantie staat weer voor de deur! Tijd om de natuur in te gaan en te genieten van al het moois dat het waddengebied je te bieden hebben. Om er voor te zorgen dat jij je niet hoeft te vervelen deze meivakantie, hebben we allemaal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet. Met een boswachter échte donkerte ervaren of met een jutzak de schoonheid van de Wadden ontdekken; het waddengebied heeft het allemaal.

 

De meivakantie vier je op de Wadden! 

Beleef de nacht in het Lauwersmeergebied

Als je échte donkerte wilt ervaren, ben je in Nationaal Park Lauwersmeer op het juiste adres. Het Lauwersmeergebied is één van de weinige plekken in Nederland waar het nog écht donker wordt. Terwijl je met een boswachter door het Dark Sky Park Lauwersmeer wandelt kom je verschillende hemelplatforms tegen. Vanaf deze uitkijkpunten kun je optimaal genieten van een heldere, donkerblauwe sterrenhemel, terwijl de maan haar licht schijnt over de Wadden. Een unieke ervaring die je zeker niet wilt missen. 

Lees meer

Doe Eens Wad zeiltocht

Wil je een onvergetelijke ervaring beleven op zee? Stap dan in bij vissermanschouw De Raaf en maak met Nienke Dijkstra een bijzondere zeiltocht naar het Rif. Dat is een prachtige zandplaat, midden op de Waddenzee, tussen Ameland en Schiermonnikoog. Hier laten jullie je droogvallen om juttend de prachtige zandplaat te verkennen. Door de stroming van de zee komt hier veel afval terecht en samen met Nienke zorg je ervoor dat er minder plastic drijft in de Waddenzee. Als je in de meivakantie tot rust wil komen op het Wad, kan je ook lekker uitwaaien op de Raaf. 

Meer over de zeiltochten

Wad Chopper

Stap in Harlingen op de Wad Chopper en maak kennis met de schoonheid van de Friese Waddenkust. Met de elektrische chopper kun je op je gemak alle leuke plekken in de omgeving van Harlingen bezoeken. Geruisloos rijd je door de veelzijdige natuur en maak je op je eigen manier kennis met de Wadden. Zo kun je een bezoek brengen aan de vuurtoren van Harlingen of een rit langs de prachtige Friese kustlijnen maken. Stap jij deze meivakantie op de Wad Chopper? 

Meer over de Wad Chopper

Land van Fluwel

Kijk deze meivakantie je ogen uit bij Land van Fluwel. Kleurrijke, uitgestrekte tulpenvelden staan op je te wachten onder een heerlijk voorjaars zonnetje. Maak met de BloemBollenBoemel een rit door het grootste aaneengesloten bollengebied ter wereld of sluit aan bij één van de vele andere activiteiten in dit gebied. Zo kun je genieten van een adembenemend uitzicht vanuit een 11 meter hoge uitkijktoren of je schoenen en sokken uittrekken om het Blotevoetenpad te trotseren. Kinderen kunnen zich uren vermaken in het Avonturen Speelparadijs of klimmen en klouteren in de Keikop. Met wie ga jij deze meivakantie Land van Fluwel ontdekken? 

Meer over Land van Fluwel

Zeehondencentrum Pieterburen

In de meivakantie is er bij Zeehondencentrum Pieterburen van alles te beleven. Zo kom je erachter hoe een dag van een zeehondenwachter eruitziet of kun je een echte zeehondenexpert worden tijdens één van de zeehondenquizzen. Ook kun je leren hoe medewerkers de zeehonden voeren, terwijl je dit met eigen ogen ziet. Wil je weten hoe het is om midden tussen de zeehonden te staan? Doe een virtual reality bril op en ervaar je eigen invloed op de zeehonden en leer wat je moet doen als je plots een pup op het strand ziet liggen. Leer deze meivakantie alles over zeehonden bij Zeehondencentrum Pieterburen! 

Meer over Zeehondencentrum Pieterburen

Meer lezen

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.