Tweede lichting koks Texel Academy

Categorieën

Eind augustus studeerde de tweede groep van 16 leerlingen af aan de Texel Academy. De geslaagden ontvingen hun diploma bij Boutique Hotel Texel. Dit werd in kleine kring gevierd door familie en leermeesters.

Omdat zij met veel inspanning tijdens de zomer hun praktijkuren hebben ingehaald en alle lessen online zijn blijven volgen, hebben alle leerlingen ondanks Corona hun MBO niveau 2 diploma behaald. Van hen blijft 75% werken op het eiland. Goed nieuws is dat van de 16 deelnemers er 12 op Texel blijven, waarvan er 10 zelfs de niveau 3 opleiding gaan volgen. 

Dit is zoals de oprichters het bij de start in 2018 voor ogen hadden. Na een geslaagde proef met een eerste groep deelnemers werd in 2018 de Texel Academy officieel opgericht. Dit initiatief van ondernemers, onderwijs en overheid moet het personeelstekort en de vergrijzing op het eiland tegengaan. Met de tweede lichting afgestudeerden lijkt er een stap in de goede richting te zijn gezet, zeker nu een groot deel van de groep zich vestigt op het eiland. 

Inmiddels zijn er ook op Ameland en Schiermonnikoog vergelijkbare opleidingen.

Meer informatie? 

Simone Grömminger
tel: 06 46737142
mail simone@texelacademy.nl

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.