Waar Abraham de mosterd haalt

In Eenrum krijg je mosterd bij de maaltijd. Het kleine dorpje heeft een eigen mosterdfabriek. Pittige soorten, grove maling van zwart of geel mosterdzaad, biologisch geteeld in het waddenland.

In de mosterdmakerij in Eenrum ontdek je hoe mosterd in verschillende smaken wordt gemaakt. Een ding hebben ze allemaal gemeen. Het mosterdzaad is biologisch geteeld in het Waddenland. En in het restaurant bij de mosterdmakerij kom je als mosterdliefhebber helemaal aan je trekken. Mosterdsoep, mosterdkaas, mosterdsaus of mosterdaïoli, hier weten ze hoe ze hun product verrassend laten terugkomen in elk gerecht.

Het mosterdzaad voor de mosterdmakerij wordt verbouwd bij biologisch landbouwbedrijf Landgoud, even verderop langs de kust, in Kloosterburen. Dit bedrijf teelt meer bijzondere gewassen direct achter de Waddenzeedijk. Zo verbouwen ze hop voor bier en hebben ze witte aalbessen voor de Blanka aalbeswijn en spelt. Bij Ambachtelijke Bakkerij Peters en Biobakker van Esch kun je het proeven. Zij bakken er biologisch brood en banket van.

Meer ontdekken

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.