Chef Joel aan het woord

Met de Culinaire Wadden Weken voor de deur, worden steeds meer Waddenmenu's bekend. Zo ook bij restaurant Zuiver op Vlieland. Wij spraken Chef-kok Joel van der Heide over de manier van werken bij restaurant Zuiver op Vlieland én hoe de gerechten voor het Waddenmenu bereid worden.

Chef Joel van der Heide

Joel van der Heide is chef bij restaurant Zuiver-Vlieland. Hier werkt hij met pure en eerlijke producten. Elke week stelt hij samen met zijn collega's een nieuw menu samen. Altijd in overleg met de leveranciers. Zij weten ten slotte het beste welke producten er perfect bij het seizoen passen. En alle gerechten worden bereid volgens het Dutch Cuisine. Zoveel mogelijk met eerlijke en binnenlandse producten. Wel zo makkelijk en lekker! Daarnaast hebben groenten de hoofdrol in het menu. En die hebben we langs de waddenkust genoeg. Laat je verrassen door de (h)eerlijke producten van het wad. 

We werken volgens het Dutch Cuisine concept, wat betekent dat we zoveel mogelijk werken met eerlijke en binnenlandse producten en waar nodig komen de aanvullingen uit het buitenland.

Menu Waddenweken bij Zuiver op Vlieland

Amuse:

Gerookte zomerbietjes, crème van De Molkerei geitenkaas met zeewier, schuim van tonic en Vlielandse Old Salt gin, gedroogd zee eik, oesterblad

Voorgerecht:

Venkelsalade, waddengarnaal, gel van garnaal, gepekelde courgette, koolrabi, ingelegde waddenoester, schuim van gerookte waddenoester, komkommerkruid, Vlielandse kruiden vinaigrette

Tussengerecht:

Gebrande wilde zeebaars, beurre blanc saus, olie van dragon, rozijnerwt, broccoli

Hoofdgerecht:

Lamstoof, lamsnek, lamszwezerik (Texels), rode kool, sjalot, knolselderij, eigen jus met olijfkruid

Tussengerecht:

Vlielander bunkerblauw, cranberries, chioggia bietjes, gele bietjes, Vlielandse honing

Dessert:

Duindoornbes, ijs van Waddenyoghurt, wilde walnoten, pastinaak, aardpeer

Bereidingswijze van de chef - Dé tips voor de juiste producten en bereiding

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.