Winterse wandelingen op de Wadden

Categorieën

De gezellige feestdagen komen er weer aan. Veel tijd om samen met elkaar door te brengen. Maar wil je juist even ontsnappen aan alle drukte? Trek snel wat warme kleding aan, schenk wat extra warme choco in je thermoskan en ga op pad in het Waddengebied. Wij nemen je mee op reis en bieden je enkele inspirerende wandelingen. Dus, laat de feeststress achter je en ontdek de relaxte kant van de feestdagen op de Wadden!

History hotspots Dokkum

Maak een mooie stadswandeling door de stad Dokkum. Geniet van de verlichting door de stad én kom tegelijkertijd van alles te weten over de geschiedenis van Dokkum. Zo begin je bij museum Dokkum, wandel je langs het Bonifatiuskapel en de Sint-Bonifatiuskerk, maar moet je ook zeker even stoppen bij het keerpunt van de Elfstedentocht. Geniet onderweg van de gezelligheid in Dokkum, neem plaats op één van de bankjes en geniet van je drankje to go. 

Meer informatie

Wieringen

Een heerlijke kerstroute met het gezin. Start de route in Hippolytushoef waarbij je verschillende kerken passeert en kunt genieten van een momentje samen bij picknickplaats De Heidense Kapel. Neem wat lekkers mee en geniet van een eigen gemaakte kerstlunch. De route gaat verder naar Wieringen. Op het voormalige eiland Wieringen, wordt het net als in de rest van de Wadden nog echt donker én dat kun je hier zelf beleven bij Wieringer eilandmuseum Jan Lont. Neem plaats op de allereerste Starbarn van de Wadden en sluit de dag af met sterren kijken. Hoe kerstachtig is dat!

Meer informatie

West-Terschelling

Geniet in de winter van deze heerlijk route: het boswachterspad over de Noordsvaarder. Een route die pittig is en je brengt over de strandvlaktes, door de stuivende duinen en het hoge duingebied van West-Terschelling. Hoog op de duin heb je dan ook wel een geweldig uitzicht over de Noordzee en de zandbanken die onderweg zijn naar Terschelling. Let goed op, want er passeren massa's rustende vogels, de slechtvalk komt voorbij en ook de ree laat zich gemakkelijker zien. Een route voor de echte dierliefhebber dus. Tip: combineer deze route met een bezoek aan vuurtoren de Brandaris, maar die kan je bijna niet missen. Geniet van de gezellige kerstsfeer op deze plek.

Meer informatie

Natuurwandeling Lauwersmeer

Na de watersnoodramp was het gauw bekeken, in 1969 werd de Lauwerszee afgesloten en werd het ‘Lauwersmeer’. Het lag al in een uithoek en de eerste jaren leek niets meer tot leven te komen. Maar: er ontstond een prachtig nieuw landschap met uitgestrekte, ruige graslanden die dankzij Konikpaarden en Schotse Hooglanders gevarieerd blijven. Begroeide zand- en kleiplaten en een enorm oppervlakte aan ondiep water. Het park is nu één van de belangrijkste vogelgebieden van West-Europa. Niet gek dus dat vogelliefhebbers vanuit heel Europa graag naar het nationaal park komen. Beleef het wonderschone nationaal park met deze route! 

Ook leuk: Nationaal Park Lauwersmeer is een officieel Dark Sky Park. Blijf dus even wat langer hangen en ontdek de sterrenhemel op één van de hemelplatforms in het park.

Meer informatie

Wandelen door Winsum

Ontdek het dorp Winsum in Groningen. Wandel door de oude winkelstraat en geniet van de gezellige lichtjes. Scoor onderweg een lekkere warme chocomel, waardoor je echt dat winterse gevoel hebt. Kijk je ogen uit bij de verschillende bezienswaardigheden. Zo heb je vanaf De Boog een prachtig uitzicht over het Winsumerdiep.

Meer informatie

Meer lezen? - Ontdek ook deze blogs van Visit Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.