De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

35 resultaten

Ik zet er geen bek op

Wat aten de eilanders rond 1900? Inmiddels hebben we een aardig palet aan producten samengesteld. Maar minstens zo interessant is: wat aten de eilanders niet?

Ik zet er geen bek op

Lekker Wads: de vergeten keuken van de Wadden

Over de culinaire geschiedenis van het Waddengebied is weinig bekend. Lodewijk Dros en Annette van Ruitenburg zijn drie jaar lang op zoek geweest naar dé eetcultuur van de Wadden. Het verrassende resultaat van hun zoektocht vind je in Lekker Wads.

Lekker Wads: de vergeten keuken van de Wadden

Akkerbouwbedrijf de Jong

Akkerbouwbedrijf de Jong is een écht familiebedrijf. Wij spraken zoon Thijmen de Jong. Hij vertelt over zijn rol binnen het akkerbouwbedrijf van vroeger tot nu, zijn passie voor ondernemen en zijn binding met het Waddengebied!

Akkerbouwbedrijf de Jong

Paasacties in het Waddengebied

Het is bijna Pasen! Vanwege de maatregelen kunnen we helaas nog niet gaan genieten van een heerlijk diner bij een restaurant, maar thuis dineren is wel mogelijk! Daarom hebben we voor jou wat leuke Paasacties in het Waddengebied op een rijtje gezet.

Paasacties in het Waddengebied

Akkerbouwbedrijf Miedema

Vlak bij de zeedijk in Holwerd vind je akkerbouwbedrijf Miedema. Een plek waar je uitkijkt over de akkervelden vol met aardappelen, suikerbieten en graan en waar Klaske en Syds Miedema leven met de seizoenen.

Akkerbouwbedrijf Miedema

Molenaar Tollenaar

Ieder mens is uniek. En volgens Jan Tollenaar geldt dat ook voor iedere molen. Molen de Zwaluw in Burdaard is een grote, hoge molen, die nog dagelijks wordt gebruikt.

Molenaar Tollenaar

Slagerij Schreiber

Slagerij Schreiber is een écht familiebedrijf middenin het Waddengebied. Er wordt gewerkt wordt met eerlijke en vooral met lokale producten. In de omgeving van de slagerij kun je de runderen gewoon in de wei zien staan.

Slagerij Schreiber

Zuivelcoöperatie ZUCO

Ben je op zoek naar producenten die op ambachtelijke wijze werken vanuit het waddengebied? Dan ben je in het noordoosten van Friesland op het juiste adres. Zoals bij de bijzondere zuivelcoöperatie ZUCO. Deze coöperatie vertegenwoordigt de gehele keten.

Zuivelcoöperatie ZUCO

Kokkels vissen

Aan wal lijkt visser Freek Töpfer net een fotomodel met zijn Dolce & Gabbana- schoenen en zonnebril. Maar op het wad is hij misschien wel nog aantrekkelijker.

Kokkels vissen