De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

31 resultaten

Akkerbouwbedrijf Miedema

Vlak bij de zeedijk in Holwerd vind je akkerbouwbedrijf Miedema. Een plek waar je uitkijkt over de akkervelden vol met aardappelen, suikerbieten en graan en waar Klaske en Syds Miedema leven met de seizoenen.

Molenaar Tollenaar

Ieder mens is uniek. En volgens Jan Tollenaar geldt dat ook voor iedere molen. Molen de Zwaluw in Burdaard is een grote, hoge molen, die nog dagelijks wordt gebruikt.

Slagerij Schreiber

Slagerij Schreiber is een écht familiebedrijf middenin het Waddengebied. Er wordt gewerkt wordt met eerlijke en vooral met lokale producten. In de omgeving van de slagerij kun je de runderen gewoon in de wei zien staan.

Zuivelcoöperatie ZUCO

Ben je op zoek naar producenten die op ambachtelijke wijze werken vanuit het waddengebied? Dan ben je in het noordoosten van Friesland op het juiste adres. Zoals bij de bijzondere zuivelcoöperatie ZUCO. Deze coöperatie vertegenwoordigt de gehele keten.

Wilde wadoesters

‘Zie je die zwarte streep daar in de verte?’ roept visser Jan Geertsema. Zijn vinger wijst naar de horizon. ‘Dat is een oesterbank!’ Ik bevind me in de Waddenzee op een van de meest bizarre vissersboten die ik ooit heb gezien.