De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

Wat zoek je?

Categorieën

55 resultaten

6 tips van Wilbert van de Kamp

6 tips van Wilbert van de Kamp

Van 21 oktober t/m 26 november gaan we in het Noorden genieten van al het lekkers dat op de eilanden, in de Waddenzee én op de akkers tegen de Waddendijk aangroeit. Maar waar vind je de kraampjes en winkels die deze streekproducten verkopen?

6x op pad met kinderen

6x op pad met kinderen

In het Waddengebied is van alles te beleven met kinderen. Hier krijgen de kleine avonturiers de kans om de bewoners van het wad te ontdekken. Van stoere vissers die hun vangst binnenhalen tot grappige krabbetjes die over het zand schuifelen.

Schapenboter, kaas en melk

Schapenboter, kaas en melk

Een vrij onontdekte zuivel soort is die van het schaap. En die zijn er genoeg in het Waddengebied. Bijvoorbeeld op schapeneiland Texel. Benieuwd wat voor lekkers je kan maken met schapenkaas, melk en boter?

Reis van de aardappel

Reis van de aardappel

De aardappel: een product dat veel mensen niet snel zullen associëren met het waddengebied. In de Reis van de Aardappel maken we kennis met de boer die zijn leven heeft gewijd aan dit belangrijke product én lichten we de verschillende fases uit.

Vrucht en voedsel van Amelander eilanden

Vrucht en voedsel van Amelander eilanden

Ameland bestond in de 17de eeuw eigenlijk uit drie kleine eilanden. Duincomplexen met bijbehorende ‘mieden’ (hooilanden) en een enkele akker. Een westelijk duincomplex bestond rond de dorpen Hollum en Ballum. In het midden een duingebied bij Buren en Nes

De Lauwerszeedelta: eeuwenoude landschapstypes

De Lauwerszeedelta: eeuwenoude landschapstypes Bron: beeldbank Visit Wadden

Wist je dat kwelwater uit Drenthe de graslanden in de delta van het Lauwersmeer voedt? Ontdek eeuwenoude landschapstypes in de Lauwerszeedelta. Van zee tot zandruggen in de Friese Wouden.

Dokkum: leven met de Waddenzee

Dokkum: leven met de Waddenzee

De vorming van het landschap, riviertjes en zeeslenken in Dokkum en achterland is belangrijk geweest voor de ontwikkeling van landbouw, visserij en veiligheid. Opbrengsten van de zeeklei en het zeewater zijn nog steeds erg belangrijk.

Terschelling: duin tot polderland

Terschelling: duin tot polderland

Het natuurreservaat De Boschplaat weerspiegelt hoe de hele Terschellinger Polder achter de duinen is ontstaan. Duinen op hogere zandgronden met een binnenduinrand lopen over in lagere delen met kweldergrond, waar later vruchtbare landbouw mogelijk werd.

Middelsee: Oud en nieuw land aan de waddenkust

Middelsee: Oud en nieuw land aan de waddenkust

De Nederlandse deltawerken begonnen in het hoge noorden. Hollanders en Friezen stonden zij aan zij bij indijking van de Middelsee in middeleeuwse tijden.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.