De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

Wat zoek je?

Categorieën

53 resultaten

Reis van de aardappel

Reis van de aardappel

De aardappel: een product dat veel mensen niet snel zullen associëren met het waddengebied. In de Reis van de Aardappel maken we kennis met de boer die zijn leven heeft gewijd aan dit belangrijke product én lichten we de verschillende fases uit.

Vrucht en voedsel van Amelander eilanden

Vrucht en voedsel van Amelander eilanden

Ameland bestond in de 17de eeuw eigenlijk uit drie kleine eilanden. Duincomplexen met bijbehorende ‘mieden’ (hooilanden) en een enkele akker. Een westelijk duincomplex bestond rond de dorpen Hollum en Ballum. In het midden een duingebied bij Buren en Nes

De Lauwerszeedelta: eeuwenoude landschapstypes

De Lauwerszeedelta: eeuwenoude landschapstypes Bron: beeldbank Visit Wadden

Wist je dat kwelwater uit Drenthe de graslanden in de delta van het Lauwersmeer voedt? Ontdek eeuwenoude landschapstypes in de Lauwerszeedelta. Van zee tot zandruggen in de Friese Wouden.

Middelsee: Oud en nieuw land aan de waddenkust

Middelsee: Oud en nieuw land aan de waddenkust

De Nederlandse deltawerken begonnen in het hoge noorden. Hollanders en Friezen stonden zij aan zij bij indijking van de Middelsee in middeleeuwse tijden.

Terschelling: duin tot polderland

Terschelling: duin tot polderland

Het natuurreservaat De Boschplaat weerspiegelt hoe de hele Terschellinger Polder achter de duinen is ontstaan. Duinen op hogere zandgronden met een binnenduinrand lopen over in lagere delen met kweldergrond, waar later vruchtbare landbouw mogelijk werd.

Herfstbieren uit het waddengebied

Herfstbieren uit het waddengebied

De natuurgebieden in het Waddengebied kleuren oranje, de Waddenzee wordt wilder en de koude wind raast om je oren. De perfecte tijd om te genieten van een een donker herfstbiertje.

Mediterraans Texels

Mediterraans Texels

Sabien Bosman kwam een aantal jaren geleden terecht op Texel. Met haar eigen cateringbedrijf STAAL Catering kookt ze graag met de lokale producten van het Waddeneiland. Visit Wadden leerde deze bevlogen dame kennen tijdens één van haar culinaire klussen.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.