6x op pad met kinderen

In het Waddengebied is van alles te beleven met kinderen. Hier krijgen de kleine avonturiers de kans om de bewoners van het wad te ontdekken. Van stoere vissers die hun vangst binnenhalen tot grappige krabbetjes die over het zand schuifelen, en zelfs ondeugende kabouters die verstoppertje spelen tussen het mais. Dus trek je laarzen aan, pak je schepnet en laat je verrassen door dit unieke gebied. Klaar om het Waddengebied te verkennen? Ga hier op avontuur.

Stoere reddingshelden

Den Helder - Bij het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers kun je rondsnuffelen tussen historische reddingboten en meedoen aan exposities over reddingsoperaties. Een leuk extraatje: de kinderen kunnen zichzelf transformeren tot ware reddingshelden in een speciale speelruimte. Het museum laat je zien hoe dapper en vastberaden die reddingsdiensten zijn, maar je kunt ook stiekem je eigen "reddingsmissies" opzetten. Garantie voor een dag vol avontuur, gelach en misschien zelfs een paar "hulpeloze" knuffels die gered moeten worden. Haal de held in jezelf naar boven.

Lees meer

Kamperen bij bewoners van het wad

Kollum - Kamperen met je kinderen bij It Dreamlân in Friesland is één groot avontuur. Midden in de natuur geniet je van het opzetten van hun eigen tentje en bereiden ze zich voor op een campingavontuur. En er is genoeg te ontdekken. Ravotten in de speeltuin, een duik nemen in het meer en zelfs hun eigen hutten bouwen in het avonturenbos. 's Avonds samen rond het kampvuur, waar je marshmallows roostert en verhalen uitwisselt onder een schitterende sterrenhemel. Hier kunnen ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Lees meer

Zoek dwalend naar puntmutsen

Saaxumhuizen - Op de Bloemenboerderij in het Groningse Saaxumhuizen wacht een avontuur in het maisdoolhof op kinderen van alle leeftijden. Tussen de hoge maïsstengels kunnen ze dwalen, op zoek naar de juiste weg. Onderweg kunnen ze wel hele kleine bewoners van het Waddengebied vinden. Namelijk kabouters die verstopt zijn in het doolhof. Hier beleef je een dag vol plezier, uitdaging en geniet je ook nog eens van de prachtige natuurlijke omgeving. Vinden jullie de juiste weg weer naar buiten?

Lees meer

Vis naar een van de kleinste waddenbewoners

Den Oever - Met De Groot Recreatie ga je samen met je kinderen op een spannend. Gewapend met hengels en netten stap je vol enthousiasme de zee op. De kinderen laten hun viskunsten zien. Onder begeleiding van deskundige gidsen ga je op jacht naar garnalen. En dan is daar het moment. De netten worden omhoog gehaald en de garnalen komen tevoorschijn. Proef samen de garnalen en ontdek van alles over de wonderlijke onderwaterwereld. Garnalenvissen in het Waddengebied is een echt avontuur en een onvergetelijke ervaring.

Lees meer

Dieren spotten in de modder

Paesens-Moddergat - Wadlopen met kinderen bij Paesens-Moddergat is een onvergetelijk avontuur. Samen stap je de bodem van de modderige Waddenzee op. Met een stoere gids die de weg wijst. Onderweg spotten de kinderen schelpen, krabbetjes en misschien zelfs zeehonden. Een spannende tocht die de kleine ontdekkers een grotere waardering geeft voor onze uniek Werelderfgoed. Een wadloopavontuur vol verwonderingen.

Lees meer

Rovers van de Waddenzee in de lappenmand

Pieterburen - Zo ontspannen liggend op het randje van een bassin zou je bijna vergeten dat zeehonden de grootste roofdieren van de Waddenzee zijn. In Zeehondencentrum Pieterburen worden zeehonden opgevangen die ziek zijn of die hun moeder kwijt zijn. Zodra ze zijn opgeknapt, worden ze teruggezet op het wad. Tijdens een bezoek aan het Zeehondencentrum leer je alles over de zeehonden en hun leefgebied. In de zomervakantie organiseren ze iedere dag leuke extra activiteiten. Ga mee op pad met een zeehondenwachter, bekijk het voeren van de dieren of speel de zeehondenquiz.

Lees meer

Meer lezen? - Ontdek de verhalen van het Wad

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.