Gebakken waddenmosselen met chorizo en tijm

Ingredienten

400 gram (wadden)mosselen 
visbouillon of mosselkruiden
olijfolie
150 gram droge worst
2 eetlepels bloem 
½ eetlepel paprikapoeder
gemalen peper 
½ theelepel zout
1 eetlepel in heel kleine stukjes gehakte rode paprika 
½ theelepel gedroogde of verse tijm
1 deciliter witte wijn
2 eetlepels fijngehakte peterselie.

Werkwijze

Was de mosselen en controleer ze; de gesloten schelpen zijn goed, blijven ze open, ook na wassen in koud water terwijl je ze flink heen en weer slaat in de bak, dan zijn ze niet goed. Kook ze in bouillon gedurende 4 minuten. 

Verhit een flinke laag olijfolie in een pan en bak hierin de worst gedurende 2 minuten, schep tussentijds om, de olie van de worst komt wat los, let op voor verbranden.  Zet het vuur onder de worst nog iets hoger en doe direct de mosselen, de stukjes rode paprika, paprikapoeder en tijm erbij en eventueel wijn. Bak deze al omscheppende 2 minuten mee en bestrooi de mosselen met de peterselie. Lekker met desembrood

 

Recepten van Annette van Ruitenburg, de Waal Texel-  Copyright ©2019 voor Visit Wadden 

  • Smaak van de Wadden

  • Alle recepten