Kokkels met zeewier

Categorieën

Ingredienten

400 gram kokkels, schoongewassen 
2 tenen knoflook, fijngehakt 
half bosje peterselie
3 eetlepels olijfolie 
1 deciliter witte wijn 
2 eetlepels zeewier, gedroogd of verse

Werkwijze

Spoel de kokkels eerst goed.

Pel en snipper het knoflook. Was de peterselie en snijd fijn.

Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit het knoflook. Doe de kokkels erbij. Voeg de witte wijn toe en bak de schelpen op halfhoog vuur tot ze open gaan.

Meng door de kokkels de peterselie en zeewier. Serveer met bijvoorbeeld pasta of brood. 


Tip: Kokkels kun je ook zelf rapen. De meeste kokkels die we vinden zijn 4 of 5 jaar oud. Aan de hand van de jaarringen is te zien hoe oud de kokkels zijn De mooie witte buitenrand is het gegroeide stukje van dit jaar. Kokkels zijn nooit geheel zandvrij. Laat ze in een netje in koud water hangen. Daarna in koud water met zout laten staan en het water een paar keer verversen. De kokkels zijn net als mosselen klaar te maken. 
 

Recepten van Annette van Ruitenburg, de Waal Texel-  Copyright ©2019 voor Visit Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.