Oesters gegratineerd met bier

Voor dit gerecht zijn diverse biersoorten mogelijk, bijvoorbeeld witbier maar ook donkere soorten of zelfs bockbier kan.

Ingrediënten 

8 grote oesters
1 sjalot, fijngehakt
2 deciliter bier 
2 eidooiers
100 gram gesmolten boter
​2 bosuitjes, in ringetjes

Open de oester, vang het vocht op en bewaar het. Fruit de sjalot in boter. Voeg oestervocht en het bier toe en kook in tot ongeveer de helft van het vocht overblijft. Leg vers gesneden bosuiringetjes in de lege oesterschelp met daarop de oester. Zeef het oester-biervocht. Klop dit au bain-marie met de dooiers schuimig en gaar. Klop koude blokjes boter door het geheel totdat een lobbige saus ontstaat. Laat het niet meer aan de kook komen. Lepel de saus over de oesters en gratineer één tot twee minuten onder de grill.

Drink er een Waddenbier bij. 


 

Recepten van Annette van Ruitenburg, de Waal Texel-  Copyright ©2019 voor Visit Wadden 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.