Proef het Wad

Dit recept bevat veel ingrediënten van het Wad en dient als een heerlijk hoofdgerecht. Bekijk de kookvlog om te zien hoe je dit gerecht zelf klaar kunt maken!

Ingrediënten

  • 1 Schol
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie 
  • 1 handvol zeekraal
  • 1 prei
  • 250 ml groente bouillon
  • 150 gram bloem
  • Peper en zout

Bereiding

1. We beginnen met het schoonmaken en snijden van alle producten. Was de prei en snij het einde van de wortels af. Snij de prei en wortels vervolgens in plakken van 5 tot 7 cm.

2. Doe de groentenbouillon in een pan en laat het koken. Voeg vervolgens de boter en prei toe. Laat dit samen koken op laag vuur voor ongeveer 15 minuten. 

3. Bedek het bord (of kleine bakplaat) met bloem en leg de vis er met de kant van de huid op. Paneer de vis met beide zijden. Op deze manier krijg je straks een knapperige omhulsel tijdens het bakken.

4. Verwarm een pan op hoog vuur en voeg olie toe. Bak de vis voor twee minuten op beide zijden. Omdat het een platvis is, hoeft dit niet heel lang te bakken. Haal de vis uit de pan en laat het kort rusten. 

5. In dezelfde pan verwarm je kort de zeekraal.

6. Leg de prei op een bord met de schol bovenop, als garnering gebruik je de zeekraal. 

Bekijk de kookvlog! - (klik op de afbeelding om de video te starten)

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.