Een dijk, vele verhalen

Het is één van de meest iconische voorbeelden van Dutch Delta Design: de Afsluitdijk. Sinds 1932 sluit dit unieke bouwwerk het IJsselmeer van de Waddenzee. Je kunt het dus gerust een belangrijke beschermer van onze strijd tegen het water noemen. Maar wist je dat de Afsluitdijk veel meer dan alleen een dam is? Op en rondom de waterkering kan je veel beleven. Zoals prachtige fietsroutes door de natuur van Noord-Holland en Friesland, een leerzame middag bij het Afsluitdijk Wadden Center óf door gewoon een lekker visje te halen op de vismarkt van Den Oever. Dit unieke stukje Nederland zit boordevol verhalen.

Kom je de Afsluitdijk ontdekken? 

Ontdek de Afsluitdijk

 • Van Zoet naar Zout

  Op zoek naar een leuke dag uit vol met natuur en cultuur? Combineer dan een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center met een bezoek aan het Woudagemaal in Lemmer!

  Van Zoet naar Zout
 • De Afsluitdijk

  De Afsluitdijk is misschien wel het indrukwekkendste voorbeeld van Dutch Delta Design.

  De Afsluitdijk
 • Afsluitdijk Wadden Center

  Het Afsluitdijk Wadden Center is de plek waar je het verhaal van onder andere Dutch Delta Design, Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de Vismigratierivier en de vernieuwde, toekomstbestendige Afsluitdijk en het IJsselmeer kunt beleven.

  Afsluitdijk Wadden Center
 • Zeeverse vismarkt

  Proef de smaak van de Wadden! Iedere zaterdagochtend haal je in Den Oever overheerlijke verse vis tijdens de Zeeverse Vismarkt. 

  Zeeverse vismarkt
 • Een verbluffend uitzicht

  Vanuit het Waddenbelevingspunt in Den Oever heb je een verbluffend uitzicht over de Waddenzee én de Afsluitdijk. 

  Een verbluffend uitzicht

De ZeeVerse Vismarkt is het walhalla voor de echte visliefhebber!

ZeeVerse Vismarkt Wieringen

Ontdek de Afsluitdijk

Met de aanleg van de Afsluitdijk (gereed in 1932) nam de waterveiligheid in Nederland enorm toe. In plaats van zo’n 300 kilometer lastig te beschermen (Zuiderzee)kust, lag er nu een 32 kilometer veilige dijk (feitelijk een dam).

Meer lezen...

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.